Прес-центр16 лютого 2024, 19:02

Луганське обласне відділення Національного олімпійського комітету України відзвітувало про підсумки роботи у 2023 році

Крім того, ХІІІ Асамблея Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України заслухала звіт про діяльність Луганського обласного відділення Олімпійської академії України та затвердила план роботи обласного відділення НОК на 2024 рік. 

Учасників заходу привітала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Вона відзначила важливість роботи саме із підростаючим поколінням: від найменших, вихованців дитячих садів, до студентів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації. Зокрема, такі проекти Національного олімпійського комітету України як OlympicLab і Do like Olympians, які впроваджені на регіональному рівні.

Низку проєктів започатковано й обласною організацією: масовий онлайн захід «Олімпійська вітальня»,  в рамках якого діти наживо спілкувались із захисниками нашої Держави, провідними спортсменами і тренерами та іншими видатними особистостями України. Освітні патріотично-пізнавальні ігри серед учнівських і студентських команд «Брейн-ринг. Спадщина сучасної України», які вийшли вже на міжнародний рівень. Телевізійний проєкт «Вибухові події та неймовірні рекорди!» про здобутки наших спортсменів на Всеукраїнських і Міжнародних аренах, історичні цікави факти з розвитку фізичної культури і спорту в Україні та світі.

Окремо у своєму звіті голова Луганського обласного відділення НОК України Віктор Острєцов зупинився на проєктах, започаткованих у рамках Всеукраїнської програми спортивних та спортивно-масових заходів «Пліч-о-пліч»: «Учнівська Ліга Луганщини», варіативний модуль «COOL GAMES», інтегрований до програми онлайн-заходів «Шкільних ігор». 

У поточному році також будуть продовжені «Олімпійські уроки», онлайн-проєкт «Вибухові події та неймовірні рекорди». Запланований візит дітей-переселенців Луганщини  в Олімпійський дім на Київщині.

Катерина Безгинська відзначила внесок обласного осередку НОК у підготовку спортсменів - олімпійців з Луганщини.

Наразі, попри усі складнощі воєнного часу, шість наших спортсменів виборюють право участі у Іграх XXXIII Олімпіади, що відбудуться в столиці Франції Парижі.

До списку претендентів включені: Радомир Стельмах - майстер спорту України міжнародного класу з гімнастики спортивної; Олег Колодій - Заслужений майстер спорту України зі стрибків у воду; Софія Есман  - майстер спорту України міжнародного класу зі стрибків у воду; Анна Письменська - Заслужений майстер спорту України зі стрибків у воду; Діана Шевченко  - майстер спорту України зі стрибків у воду та Аліса Мєшкова - майстер спорту України зі стрибків у воду.

Наразі луганчани мають три олімпійські ліцензії: дві зі стрибків у воду (Олег Колодій, Анна Письменска) та одну зі спортивної гімнастики (Радомир Стельмах).