Прес-центр20 cічня 2022, 16:01

Мінветеранів провело нараду з облдержадміністраціями щодо реалізації житлових програм для ветеранів на 2022 рік

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у нараді в режимі zoom-конференції під головуванням першого заступника Міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна щодо своєчасного та ефективного виконання житлових програм у 2022 році.

Під час заходу обговорено порядок організації роботи з виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» щодо забезпечення житлом ветеранів і членів їх родин, сімей загиблих воїнів.

Олександр Порхун поінформував, що у 2021 році було спрямовано субвенцію на придбання житла для 654 ветеранів війни та членів сімей загиблих воїнів.

Цьогоріч завдяки спільній скоординованій роботі Президента України, Верховної Ради України та Уряду, Законом «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено фінансування трьох бюджетних програм Мінветеранів у розмірі 5,5 млрд гривень.

Ці кошти спрямують на виплату грошової компенсації на придбання житла для майже чотирьох тисяч ветеранів війни та членів сімей загиблих.  

Перший заступник Міністра у справах ветеранів України наголосив, що від ефективної комунікації та співпраці органів центральної, виконавчої регіональної влади та її структурних підрозділів залежить, наскільки швидко ветерани, які перебувають у черзі, отримають житло.

Мінветеранів як головний розпорядник бюджетних коштів звернулося безпосередньо до представників обласних державних адміністрацій – розпорядників коштів на регіональному рівні взяти під особистий контроль виконання бюджетних програм, своєчасне, ефективне та цільове використання бюджетних коштів, забезпечення створення та функціонування місцевих комісій щодо розгляду заяв членів сімей загиблих в умовах реалізації реформи децентралізації.

До наради долучилися керівники Департаменту соціального захисту населення і Департаменту фінансів облдержадміністрації – Олена Поліщук та Тетяна Анікієва.