Прес-центр16 лютого 2024, 08:02

Окупаційна влада Рубіжного змушує батьків займатися пропагандою дітей, не будують навіть аптеки – ліки в селах продаватимуть в фельдшерських пунктах, авіація росіян била по усій лінії фронту

«Ворожі винищувачі вдарили і по Стельмахівці, і по Білогорівці, і по Новолюбівці. В останній ще залишається цивільне населення. На щастя, ніхто не постраждав. За дві доби на нашій ділянці фронту щонайменше 10 разів росіяни атакували з повітря. Це без урахування застосування дронів-камікадзе», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У Рубіжному батькам надають рекомендації «по профілактиці екстремізму серед дітей». Окупанти наказують регулярно обговорювати з дитиною політичне, соціальне та економічне становище в світі, міжетнічні відносини, аби «допомогти зрозуміти дійсний стан речей» – дійсний виключно на території так званої «лнр». Тобто, займатися пропагандою безпосередньо удома. 

Також є рекомендаційний перелік воєнно-патріотичних клубів, куди запрошують підростаюче покоління для промивання мізків, а ще – телевізійних програм, які дитині необхідно обов’язково дивитися.

Нащо вкладати гроші – відновлювати інфраструктуру, розвивати місцевий бізнес, – якщо все вже розподілено? У так званій «лнр» не будуватимуть навіть аптек. У селах медичні препарати продаватимуть безпосередньо в фельдшерсько-акушерських пунктах.

Втім, співробітники ФАПів не можуть самостійно обрати  постачальника і перелік необхідних для жителів ліків. Вибір за людей окупанти вже зробили самі – договір необхідно укладати з підприємством із Луганська. Воно не стало переможцем тендеру – просто так вирішили. Прийняли рішення, не спитавши бізнес та населення. Конкуренція по-російські.