Прес-центр12 лютого 2024, 14:02

Олексій Смирнов перевірив роботу Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганщини у м. Житомир

За дорученням очільника Луганщини Артема Лисогора Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов перевірив діяльність Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганщини у м. Житомир.

Гуманітарну, юридичну та лікарську допомогу тут отримують 700 наших земляків. 

Діяльність центру забезпечує Білокуракинська сільська військова адміністрація.

Перший заступник наголосив, що гуманітарний хаб є тим осередком, який повинен чітко та вміло проаналізувати першочергові потреби громадян. 

Він відзначив результативність роботи координаційного центру та плідну співпрацю Білокуракинської СВА з міжнародними організаціями, які тільки у 2023 році надали допомоги на загальну суму 985,0 тис. грн. 

Олексій Смирнов заслухав звіт про роботу Білокуракинської СВА. Зокрема, відділом освіти організовано навчання 369 дітей за комплексною цифровізованою освітньою платформою HUMAN. Значна увага громадою приділяється  роботі із молоддю: Білокуракинщина представила нашу країну на радіо-фестивалі української пісні в Сполучених Штатах Америки – «Співай рідною» на Ethno Fm-Radio USA California Sacramento. На відкритому фестивалі «Любіть Україну» юні таланти були відзначені Дипломом 1 ступеня.

Служба у справах дітей супроводжує 279 дітей, у тому числі з трьох багатодітних родин, та дітей, які мають інвалідність.

Лікарями району надано медичну допомогу 852 особам. 

Громадою розпочато роботу щодо внесення заявок  від білокуракинців до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Більше 200,0 тис. грн зібрано на допомогу ЗСУ. Кошти направлені на придбання автомобіля для 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ,  підтримку Луганського прикордонного загону, 71-ї окремої єгерської бригади, 110 батальйону ТрО та окремих військовослужбовців.

Олексій Смирнов обговорив із начальниками Сватівської РВА  Олегом Сліпцем та Білокуракинської СВА Віталієм Антоненком пріоритети роботи на 2024 рік, а також проблемні аспекти функціонування релокованих закладів.