Прес-центр2 лютого 2024, 17:02

Перші після ЗСУ: відбулося спецпогашення марки, присвяченої українським поштарям

Очільник Луганщини Артем Лисогор до 30-ї річниці від дати заснування поштового оператора АТ «Укрпошта» нагородив колектив Луганської дирекції та взяв участь в урочистій церемонії погашення марки серії «Героїчні професії» - «Укрпошта завжди поруч з вами».

У вітальному слові він зазначив: «Слоганом цієї марки є «Перші після ЗСУ»! І це дійсно так. Ви до останнього, під обстрілами, доправляли жителям області пенсії та товари першої необхідності і першими будете після нашої Перемоги. Вже сьогодні «Укрпошта» створює свій банк та готується доставляти людям ліки», – та додав, – «Дякую вам за відданість своїй справі, за невтомність та за ваш непоказовий героїзм». 

Разом із директором філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Максимом Сутковим та поштарками з Луганщини, одна з яких працює на підприємстві з 1992 року, Артем Лисогор узяв участь у церемонії спецпогашення ювілейної марки.

Як зазначив Максим Сутковий, блок складають дві марки: «Укрпошта доставляє» та «ЗСУ перемагають».

На них зображено пересувне поштове відділення Укрпошти, яке приїхало в населений пункт відразу після його звільнення Збройними Силами України. «Слава головній пошті країни!» — саме так вітають військові на прифронтових блокпостах машини Укрпошти, віддаючи шану мужності, професійності та героїзму її працівників.

Тираж блоку — 200 000 примірників. Тираж конверта «Перший день» — 40 000 примірників, картки — 96 000 примірників. 
Номінал марок — М = 18 грн. Художник поштового блоку, конвертів та штемпелів «Перший день» — Віктор Грудаков. Дизайн штемпелів спецпогашення  — Оксани Шуклінової.