Прес-центр16 лютого 2024, 11:02

Потреби луганчан на Черкащині зібрала Наталія Романенко

Вона перевірила роботу хабу Гірської громади у Корсунь-Шевченківському та Попаснянської – в обласному центрі.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації, громадами налагоджено співпрацю із міжнародними благодійними фондами та організаціями, а в гуманітарних осередках, зокрема, й на Черкащині, впроваджено низку додаткових послуг для ВПО.

У Корсунь-Шевченківському луганчани регулярно отримують продукти харчування, гігієнічні та побутові набори, одяг, підгузки. 

Надаються юридичні консультації, психологічна та медична допомога, ліки. 

Адміністратори Центрів надання адміністративних послуг працюють в обох хабах.

Зокрема, у Черкасах приймають юрист, психолог, представник ПФУ, надається медична допомога, а також – щодо працевлаштування, переселенцям надають пакунки продуктів і гігієнічних засобів. 

Під час робочої поїздки Наталія Романенко зустрілася з ВПО, проаналізувала їхні першочергові потреби, обговорила варіанти розширення діяльності хабів.
Крім того, стосовно діяльності у 2023 році їй відзвітувало керівництво Білолуцької селищної військової адміністрації. Йшлося про матеріальну та соціальну підтримку ВПО громади, організацію освітнього процесу, підготовку до деокуації тощо.

Нашим військовим у 2023 році передано оргтехніку, будівельні матеріали та інструменти для зведення фортифікаційних споруд, тепловізори та оптичні приціли.

Програми допомоги, виконані минулоріч, діятимуть й у 2024-му.

Адреси хабів: 
- м. Корсунь-Шевченківський, вул. Героїв Майдану, 9;
- м. Черкаси, вул. Чехова, 9-а.