Прес-центр6 лютого 2024, 13:02

Розпочато Всеукраїнський конкурс до Міжнародного дня рідної мови

Учасники зможуть подати свої творчі проєкти у п’яти номінаціях: образотворчі роботи, відеороботи, фотокросинг, есе на тему «Мовне питання» та номінація мовних мемів.

Проведення Всеукраїнського конкурсу до Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, оголошено Національним Фестивалем «Код Нації» спільно з проєктом «ПроМову».

Головною метою Конкурсу є сприяння розвитку української мови шляхом популяризації її культурного надбання у суспільстві; заохочення представників усіх верств населення до вивчення української мови, утвердження її як головного чинника існування нашої нації; розвиток творчих та інтелектуальних здібностей учасників конкурсу та тестування, підтримка Збройних Сил України благодійними внесками учасників.

Подача заявок на конкурс відбувається на сайті: https://mova.kod-natsii.com з 5 по 25 лютого, оцінювання творчих проєктів по 29 лютого, а оголошення переможців – 1 березня на офіційних сторінках Фестивалю в соціальних мережах.

Також освітня платформа Фестивалю проводитиме тестування на рівень володіння українською мовою. Зареєструватись на нього можна на сторінці: https://mova.kod-natsii.com/test/ з 5 по 23 лютого, пройти тестування з 26 по 29 лютого, а дізнатись попередні результати вже з 1 березня.

Детальніше про умови участі та Положення на сайті Конкурсу: https://mova.kod-natsii.com