Прес-центр13 лютого 2024, 17:02

У Луцьку Олексій Смирнов наголосив на посиленні підтримки луганчан за програмами соціального захисту населення

Діяльність хабу для наших ВПО на Волині перевірив сьогодні, 13 лютого, Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Роботою зазначеного гуманітарного осередку опікується Щастинська міська військова адміністрація. Сюди звертаються по допомогу від держави та донорів 1 280 наших земляків.

«Кожна громада та район мають програми соціального захисту населення. На їх реалізацію в бюджетах передбачені кошти. Вони повинні бути максимально спрямовані на підтримку луганчан-переселенців», - наголосив Олексій Смирнов, спілкуючись зі співробітниками хабу та відповідальними особами.

Перший заступник очільника Луганщини акцентував увагу на посиленні роботи у питанні забезпечення ВПО тимчасовим житлом.

Також Олексій Смирнов заслухав звіти за підсумками 2023 року начальника Щастинської міської військової адміністрації та його підлеглих за напрямами діяльності. 

Зокрема, розглянуті питання виконання бюджету, проаналізована реалізація запланованих цьогоріч програм, стан накопичення громадою матеріального резерву. 

Слід зазначити, що протягом року наші ВПО одержували в хабі харчові та гігієнічні набори, підгузки, постільні комплекти, матраци, комплекти посуду тощо.

Вони мають змогу звернутися до спеціалістів ПФУ, служби зайнятості, соціального захисту населення, служби у справах дітей, ЖКГ, адміністратора ЦНАПу, психолога, юриста.

На території хабу приймають медичні працівники КНП «Щастинська міська лікарня». Зокрема, терапевт та стоматолог.

Адреса: м. Луцьк, проспект Президента Грушевського, 30.

Телефон: 050 576 42 70.