Прес-центр15 лютого 2024, 10:02

Увагу Старобільської громади Олексій Смирнов акцентував на забезпеченні переселенців тимчасовим житлом

Це та низку інших питань Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов розглянув у Львові, де базується хаб під опікою Старобільської міської військової адміністрації.

Він відзначив, що громадою релоковано та відновлено роботу медичних установ первинної та вторинної ланок. Так, у Дніпрі приймає пацієнтів КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня», у Рівному – КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної  допомоги». 

Медичні заклади забезпечені автомобілями «швидкої», обладнанням, відповідним запасом ліків. Найголовніше – збережений колектив лікарів, які надають допомогу не тільки ВПО, а й місцевим жителям.

Крім того, у Лиманському ліцеї Старобільської громади дистанційно навчаються 554 учні у 24 класах. Освітній процес забезпечують 35 педагогів. 

У соціальній сфері реалізуються чотири міські програми. Зокрема, триває реєстрація заяв Захисників України на надання матеріальної допомоги, збираються потреби на оздоровлення дітей в рамках літньої оздоровчої кампанії.

Втім, Олексій Смирнов звернув увагу на посилення роботи у напрямі надання юридичного супроводу ВПО для подальшого забезпечення тимчасовим житлом. 

Що стосується безпосередньо діяльності львівського хабу, то там наразі на обліку перебуває близько 3,5 тисяч людей. Крім продуктових наборів вони мають можливість отримувати консультації спеціалістів служби зайнятості, пенсійного фонду, адміністраторів ЦНАПу, соціального захисту населення, юристів, лікарів. 

Для забезпечення ВПО різноманітними сервісами Старобільська МВА співпрацює з іншими громадами області, міжнародними партнерами, організаціями та установами.

Гуманітарний хаб у Львові працює за адресою: вулиця Рудненська, 10.

Часи роботи: з 10:00 до 14:00.