Прес-центр4 лютого 2024, 08:02

В Алчевську на 100 тисяч жителів чергує одна «швидка», кількість підтоплених сіл в «лнр» зростає, до звільнених Греківки та Макіївки доправили ліки, хліб, речі

«По декілька разів на тиждень жителям деокупованих сіл пропонується допомога в евакуації і в подальшому вирішенні першочергових питань. Втім, люди погоджуються не так швидко, залишаючись у небезпеці.

Регулярно забезпечуємо їх всім необхідним. Так, учора привезли до Греківки і Макіївки хліб та виконали декілька запитів від місцевих. Зокрема, доставили речі і ліки, яких вони потребували», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

Ворог поновив бойові дії біля Білогорівки та в Серебрянському лісі, де відбито декілька його наступів.

У стотисячному Алчевську чергує усього один екіпаж «швидкої допомоги». На відміну від прифронтових міст, здійснити його виклик цілком реально. Щоправда, диспетчер одразу попереджає про черговість і багатогодинну затримку. Випадки, коли люди не дочекались допомоги і вмирали під ранок, вже стали регулярними.    

Другу зиму поспіль окупаційна влада не помічає чисельних звернень селян щодо загрози підтоплення населених пунктів. Минулоріч в Борівському все вирішилося у квітні – природнім шляхом. Ніяких заходів не впроваджували.

Не дивно, що в січні-лютому проблема повернулася. Спочатку – в Борівському, Сиротиному та Бобровому, потім – у Вороновому, де вода вже стоїть на подвір’ях.