Прес-центр10 лютого 2024, 08:02

В «лнр» офіційно визнали низьку якість питної води, аби потрапити до пенсійного фонду в Рубіжному займають черги з вечора, продукти і ліки привезено до жителів чотирьох звільнених сіл

«Тиск противника на Білогорівку не припиняється. Ворог атакує там за підтримки авіації. Крім цього, під ударами артилерійських установок опинилися Серебрянське лісництво та село Невське, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Попри небезпеку, Красноріченською громадою забезпечена доставка продуктів, хліба та, за потреби, медичних препаратів до кожного населеного пункту, де залишаються люди. Це і Греківка, і Макіївка, і Новолюбівка, і Невське».

Про вкрай низьку якість питної води, що поставляється у домівки централізовано, у так званій «лнр» заявили у «росспоживнагляді». Перед вживанням вона потребує ретельного очищення. Тобто, безпечніше за усе її використовувати виключно в технічних цілях. 

Мова йде, передусім, про території, окуповані ще у 2014 році. Там інфраструктура не розбита бойовими діями і мала за ці майже 10 років якось підтримуватися. Але ні. Більш того, у багатьох містах вода в кранах з’являється погодинно. Люди звикли, окупаційна влада – звикла не звертати уваги.

Віконце пенсійного фонду в окупованому Рубіжному ледве встигає зачинитися, як біля нього знов виникає черга. Люди очікують на талони, щоб потрапити на якийсь із найближчих прийомів. Якщо відстояти із вечора до ранку, то можна розраховувати на консультацію спеціаліста. Прийдеш уночі – залишишся ні з чим.