Прес-центр13 лютого 2024, 13:02

Яким чином і де пенсіонери-ВПО можуть пройти ідентифікацію

Згідно з  урядовою постановою, пенсіонерам, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ «Ощадбанк», термін проходження фізичної ідентифікації продовжено до 31 березня 2024 року.

Оберіть один зі способів для підтвердження особи:
1. Особисто: звернутися до відділення АТ «Ощадбанк» або до будь-якого зручного сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу (паспорт громадянина України).
2. Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID»), створеного за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.
3. За допомогою відеоконференцзв’язку в територіальному органі Пенсійного фонду України.
4. В закордонній дипломатичній установі України слід отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою, якщо пенсіонер з числа ВПО перебуває за кордоном. 

У випадку непроходження ідентифікації пенсія накопичуватиметься на розрахунковому рахунку пенсіонера до моменту проходження ідентифікації. 

Після проходження сума пенсії перераховуватиметься на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати.

Це передбачено для того, щоб уникнути зловживань та ситуацій, коли коштами може скористатися інша людина, отримавши доступ до картки і ПІН-коду.