Прес-центр21 cічня 2022, 08:01

ЮНІСЕФ доставив в Україну майже 1 мільйон доз вакцини Pfizer від Уряду США

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 999 180 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, наданих урядом Сполучених Штатів Америки через ініціативу COVAX.

«Наша ціль – максимальний захист українців від коронавірусної хвороби. Наразі кожен має змогу отримати базовий курс щеплення та зробити бустерну дозу вакцини проти COVID-19, тому надходження додаткових доз вакцин посилить нашу спроможність протистояти поширенню нових штамів та пандемії», –  зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в рамках COVAX із дотриманням відповідного температурного режиму в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID через проєкт SAFEMed. 

Ці дози надаються в рамках глобальних заходів із забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 у світі, щоб якомога більше людей в Україні отримали критично важливий захист від захворювання, особливо у світлі розповсюдження штаму «Омікрон».

Нагадаємо, що на сьогодні USAID вже виділив близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав країні майже 3,2 мільйона доз вакцин (Moderna and Pfizer) від COVID-19 через COVAX. Кошти, виділені USAID, спрямовані на підтримку комунікації вакцинації від COVID-19, співпрацю з громадами задля збільшення прихильності до вакцинації, надання технічної допомоги, навчання медичного персоналу консультувати українців про вакцинацію, оновлення холодового ланцюга, підтримку логістики та зберігання вакцин. 

Загалом з початку COVID-19 в Україні USAID надав допомогу у відповіді на пандемію на загальну суму понад 50 мільйонів доларів США.

За матеріалами сайту https://vaccination.covid19.gov.ua/