Прес-центр27 лютого 2024, 08:02

Замість обіцяного перерахунку жителі «лнр» отримують соціальні пенсії, в Лисичанську – бездіяльність комунальних служб, противник посилив наступи на Куп’янському напрямку

«Окупанти масовано атакують на Куп’янській ділянці фронту – там наші захисники відбили справжню навалу з понад 20 штурмів за добу. Водночас ворог залишається доволі активним й на Лиманському напрямку – південніше Невського. У цьому районі – поблизу Тернів – зупинені п’ять спроб росіян просунутися уперед, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Загарбники відкривають вогонь уздовж усієї лінії бойового зіткнення – за учора зафіксовано 139 обстрілів. Загалом росіянами випущено 524 снаряди. Під артудари потрапили Невське та Білогорівка».

Жителі окупованого Лисичанська запевняють, що комунальні служби в їхньому місті створені виключно на папері. Деякі підприємства виконують відновлювальні роботи, але працюють там особи, яких найняли на конкретний вид ремонтів. Усе інше їх не стосується. Як от аварійні ситуації. Таких бригад в населеному пункті немає. Звичайно, можна зателефонувати з таксофону і спробувати викликати, або пройти пішки декілька кілометрів і написати заяву. Проте – виїжджати нікому.

Жителям так званої «лнр» обіцяли перерахувати пенсії за законодавством рф. Казали про підвищення. Втім, людям не зараховують ані пільговий стаж, ані деякі записи у трудовій книжці щодо загально стажу. За відсутності відповідних документів доволі складно знайти підтвердження фактів роботи в трудових архівах. Тому, здебільшого люди отримують найменші – соціальні пенсії. Не дозволяють записатися на повторний прийом задля перегляду пенсійної справи. Найчастіше скаржаться жителі Лутугиного й Лисичанська.