Прес-центр13 лютого 2024, 18:02

Завдання очільника області – оздоровити за рік не менше дітей, ніж торік

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні Обласного оперативного штабу з координації і проведення оздоровчої компанії. 

У вітальному слові вона нагадала, що очільник Луганщини Артем Лисогор дав доручення усім громадам посилити роботу зі зміцнення здоров’я дітей Луганщини. Зокрема, було наголошено, що цьогоріч має відпочити не менше дітлахів області, ніж у 2023 році.

Директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук доповіла про проведення оздоровчої компанії 2023 року та оголосила план на відпочинок дітей у поточному році.

За оперативною інформацією, територіальні громади розпочали роботу із формування списків дітей, які потребують відпочинку: Сватівський район вже надав кандидатури 92 дітей, Сєвєродонецький планує відправити на відпочинок близько 500, Старобільський – 258, Щастинський – 192.

Робота щодо обліку дітей все ще триває, завершуються заходи із формування місцевих програм забезпечення дітей літнім відпочинком.

Облік дітей пільгових категорій здійснюється у територіальних громадах. Розподіл путівок до державних закладів – органами соцзахисту районного рівня.

Налагодження взаємодії між територіальними громадами та районним рівнем є ключовим аспектом для сталого проходження кампанії 2024 року з поліпшення здоров’я маленьких луганчан.