Прес-центр15 лютого 2024, 09:02

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні воїни! Дорогі ветерани!

Від усієї душі хочу привітати тих, чия честь, відвага та вірність присязі спонукали до виконання інтернаціонального обов’язку миротворця.

Колишня Югославія, Косово, Ліберія, ДР Конго, Сьєрра-Леоне, Ірак, Малі – це не повний перелік країн, де пам’ятають та поважають внесок українського воїнства у складах різних міжнародних коаліцій. 

Там наші воїни брали участь у захисті цивільних від хаосу громадянських воєн, охороняли гуманітарні конвої та евакуйовували громадян інших країн з лінії вогню.

Зараз у час, коли рашисти нівечать наші рідні домівки, на допомогу до нас прийшли такі ж самі люди честі з Об’єднаного Королівства, Сполучених Штатів, Латинської Америки, Японії, Південної Кореї, Скандинавії, країн Балтії, Кавказу та Польщі. 

Увесь Український народ у боргу, що неможливо сплатити, перед цими відважними чоловіками та жінками. Завдяки ним і їхньому героїзму ми витримали перший удар. Іноземці гідно билися за Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Ми не маємо забути їх самовідданий вчинок заради існування України та її народу. 

Слава Україні! 

Начальник Луганської обласної
військової адміністрації

Артем ЛИСОГОР

Відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Nr4ziWaLE1E