Архів новин

19 апреля 2024

Цей рік уже не може бути часом просто для подальших обговорень, потрібні рішення партнерів – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Важкий сьогодні день... Ракетні удари. Дніпро – просто по центру міста, по звичайній забудові. Будинок, вокзал. Також сьогодні – Синельникове, Кривий Ріг. Удари по Нікополю… Удари по Одеському регіону – знову по портах, по експорту нашого продовольства. Сьогодні ж – обстріли й удари по Донеччині, Миколаївщині, Харківщині… Багато постраждалих. Усім надається допомога. І я дякую кожному, хто підтримує зараз наших людей, хто ліквідовує наслідки російського зла. Мої співчуття усім, хто втратив рідних та близьких.

Щосереди у хабі Сєвєродонецької громади в Тернополі консультує юрист

Обговорити питання з розгорнутого первинного правового кола можна з 11:00 до 15:00.

Адреса: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 5.

Телефон: 095 217 10 68.

Як оформити пенсію онлайн?

Українці можуть оформити пенсію онлайн прямо з дому або навіть із-за кордону. Більше не потрібно йти до держустанови, витрачати час на дорогу і черги – Уряд працює над перетворенням усіх державних послуг на зручні онлайн-сервіси.

Як оформити пенсійні виплати онлайн, дивіться інфографіку.

Студенти вишів Луганщини отримуватимуть академічні стипендії Уряду

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України № 303-р від 9 квітня 2024 року. 

Згідно з документом, академічну стипендію Кабінету Міністрів України на ІІ семестр 2023/24 навчального року призначено студенту Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Олексію Андрєєву та студенту ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Віталію Горбаньову.

Вітаємо!

Білолуцька громада Луганщини створює STEM-лабораторію для дітей-ВПО

Білолуцька громада, що на Луганщині, створює STEM-лабораторію для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб у Києві.

Інноваційний освітній простір стане осередком творчості для учнів з технічним розумовим складом, на її базі діти зможуть вивчати інформатику та техніку, проєктувати власні пристрої, програмувати та створювати 3D-моделі.

Проєкт реалізується спільно з Молодіжною радою Білолуцької громади та Білолуцьким ліцеєм за підтримки Старобільської РВА.

Творчий конкурс «Чарівний світ мистецтва» об'єднав обдаровану молодь з Луганщини

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська нагородила лауреатів обласного конкурсу «Чарівний світ мистецтва».

Це відбулось під час гала-концерту за участі маленьких конкурсантів. В березні 2024 року управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської ОДА провело два обласних творчих конкурси – обласну музично-теоретичну олімпіаду та обласний конкурс індивідуальної виконавської майстерності «Мистецтво і діти». 

Лисичанська громада пропонує житло для наших ВПО в Києві

Лисичанська міська військова адміністрація та Український державний університет імені Михайла Драгоманова підписали меморандум щодо надання луганським переселенцям тимчасового житла в гуртожитку вишу. 

Там можуть розміститися до 400 ВПО. Є кімнати на двох, трьох та чотирьох осіб. В кожному блоці є кухня, санвузол та душова кімната. 

На першому поверсі гуртожитка облаштовані: кімната для прання, кабінет медичної допомоги, приміщення для надання консультацій. 

Адреса: м. Київ, вул. Левка Лук'яненка, 2 з (ст. метро «Оболонь»).

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 19 квітня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 19 квітня, ранок:

-    ворог постійно намагається просунутися поблизу Білогорівки, Невського та Тернів;

-    вчора росіяни завдали удари по Невському двома керованими авіаційними бомбами;

-    щоразу вмовляємо людей евакуюватися звідти. Але вони поки що залишаються у своїх домівках;

-    територія Серебрянського лісу – під постійним вогнем з боку росіян;

-    медичну допомогу окупанти спершу надають військовим рф. Населенню – в останню чергу;

По Невському вдарили керованими авіаційними бомбами – є руйнування, 160 млн рублів окупанти витратять на проект сміттєзвалища поблизу Луганська, з Довжанська вивозять промислове обладнання

«У Невському є руйнування будинку – саме туди росіяни учора зранку спрямували керовану авіаційну бомбу. На щастя, постраждалих ми не маємо. По селу відкривався вогонь з усіх наявних видів озброєння. По Греківці окупанти били з артилерії.