Архів новин

28 апреля 2024

Катерина Безгинська долучилася до Міжнародного діалогу навколо реформи системи догляду та підтримки дітей

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська долучилася онлайн до Міжнародного діалогу навколо реформи системи догляду та підтримки дітей у межах Міжнародного саміту міністрів соціальної політики в Києві.

Міжнародна платформа економічної дипломатії Nazovni допомагає українському бізнесу вийти на нові ринки

Цей цифровий сервіс створений за інституційної та інформаційної підтримки МЗС України. 

Він сприяє українському бізнесу вийти на нові ринки за підтримки представників дипломатичних установ України у понад 120 країнах світу. 

Платформа працює як з великими гравцями ринку, так і з малим та середнім бізнесом, що вперше планує експортувати товари за кордон. Усі послуги безоплатні.

У вівторок пенсійники Луганщини прийматимуть у хабі Старобільської РДА в Києві

30 квітня прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області спеціалістами ГУ ПФУ нашого регіону відбудеться з 10:00 до 15:00 у хабі Старобільської районної державної адміністрації в Києві. 

Адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26-А, кабінет 330 (станція метро «Печерська»).

Із 10 до 15 травня триватиме реєстрація для участі в додатковій сесії НМТ

Зареєструватися на додаткову сесію НМТ можуть особи, які:

-  реєструвалися в основний період реєстрації, однак отримали відмову в реєстрації. Важливе уточнення: вони можуть лише усунути недоліки та надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти;
- з поважних причин не змогли зареєструватися в основний період;
- перебувають у місцях позбавлення волі або слідчих ізоляторах на підставі рішення суду. 

Для реєстрації в додатковий період необхідно:

Як оформити житлову субсидію

Субсидію можна отримувати як в опалювальний, так і в неопалювальний період. 

Для більшості отримувачів призначення житлової субсидії відбувається автоматично на підставі наявної у Пенсійному фонді України (ПФУ) інформації. 

Проте, якщо у вас змінилися життєві обставини, майновий стан або склад родини, необхідно подати до ПФУ відповідні документи.

У Франківському хабі послуги ВПО надають адміністратори трьох ЦНАПів Луганщини

Так, щовівторка та щочетверга з 10:00 до 15:00 там приймає адміністратор відділу надання адміністративних послуг Старобільської міської ради.

Можна отримати консультації з питань оформлення компенсації за знищене або зруйноване житло, витяг щодо місця реєстрації особи, актуалізувати дані особи в реєстрі територіальної громади, звернутися стосовно встановлення статусу УБД тощо.

У Києві спеціалісти Служби у справах дітей зі Старобільщини надають консультації ВПО

У Центрі підтримки сім’ї, розташованому в хабі Старобільської РДА, у перший та третій вівторки місяця консультують спеціалісти Служби у справах дітей.

Фахівці надають роз’яснення батькам з числа ВПО з Луганщини з питань захисту прав і інтересів дитини, отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів тощо.

Крім того, можливе надання інформації стосовно влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в родини громадян України, а також з інших питань, що стосуються повноважень Служби у справах дітей.

Білокуракинська громада надала ще понад 160 тисяч гривень допомоги нашим Захисникам та членам їх сімей

У квітні матеріальну допомогу Захисникам та Захисницям, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях під час повномасштабного вторгнення російської федерації, виділено на загальну суму 140 тисяч гривень.

Членам родин загиблих військовослужбовців – 25 тисяч гривень.

На лікування членам громади спрямовано 3 тисячі гривень.

Робота зі збору заяв від жителів громади, які потребують допомоги, триває.

Виплати проведено за Програмою соціального захисту населення Білокуракинської селищної ради на 2021-2025 роки.

На Луганщині окупанти заборонили проведення масових заходів, у школах «лнр» пропагандисти з росії вербують до «юнармії», противник тисне під Невським, Стельмахівкою, Новоєгорівкою

«Загарбники значно збільшили кількість штурмів і обстрілів наших позицій та населених пунктів. Минулої доби атаковані Новоєгорівка, Стельмахівка. Бої точилися поблизу Невського та у Серебрянському лісі. Авіаційних ударів ворог завдав по Білогорівці та Серебрянському лісу», - зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також зафіксовано понад 60 артилерійських та мінометних обстрілів прифронтових населених пунктів. 

Під вогонь росіян потрапили Греківка, Невське, Куземівка, Стельмахівка, Макіївка.