Архів новин

23 июня 2018

ПРЕДСТАВНИКИ ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ВІДВІДАЛИ ЛУГАНЩИНУ!

22.06.2018 високоповажні гості з Литовської Республіки, а саме Міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки  в Україні Марюс Януконіс разом з заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименко, заступником директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтином Мєшковим та заступником начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Валентино

Юрій Гарбуз і Лінас Лінкявічюс відвідали КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 23 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз разом з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом та Надзвичайним і Повноважним Послом Литви в Україні Марюсом Януконісом здійснили поїзду до Станично-Луганського району. Зокрема, очільник області ознайомив литовську делегацію з роботою КПВВ «Станиця Луганська».

Держслужбовців Луганщини привітали з професійним святом

Сьогодні, 23 червня, в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди 100-річчя державної служби в Україні.

Зустріч з представниками литовського бізнесу

Вчора, 22 червня, в рамках візиту Міністра закордонних справ Литовської Республіки Лінаса Лінкявічюса до Луганської області, у приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч представників литовського бізнесу та підприємців Луганщини.

Головною метою зустрічі було визначення основних напрямків та спільних інтересів для подальшої бізнес-взаємодії.

Зустріч урочисто відкрив Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс та Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

В області працює оперативний штаб з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель

В області працює оперативний штаб з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель. 

До уваги підприємців Луганщини!

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку (KFW), продовжує реалізацію проекту підтримки мікропідприємництва для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевих мешканців.

До участі у проекті запрошуються ВПО з Донецької, Луганської областей, а також Криму, що проживають у Луганській області, та місцеві мешканці віком від 18 до 60 років.

Підписано Меморандум про співпрацю між Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування та проектом Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України ІІ»

Меморандум створює умови для співпраці між Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України та проектом «Реформа управління на сході України ІІ», що виконується компанією Німецьке товариство міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, які будуть спрямовані на розвиток системи надання адміністративних послуг на засадах децентралізації, узгодження спільних позицій

Проведено моніторинг соціально-економічного розвитку Луганської області станом на 20.06.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіону.

З інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Уряд створив Раду з питань торгівлі та сталого розвитку

Кабінет Міністрів України створив Раду з питань торгівлі та сталого розвитку, про що повідомила прес-служба уряду.

Раду створено за ініціативи Мінекономрозвитку та очолить її заступник міністра – торговий представник України Наталія Микольська.

ДО УВАГИ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАЧІВ! ЗМІНА РАХУНКІВ!

Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської облдержадміністрації повідомляє, що за інформацією Державної фіскальної служби України з 02 липня 2018 року, у зв’язку із запровадженням Державною казначейською службою України централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів будуть відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998) в розрізі кодів бюджетної класифікації, бюджетів та адміністративно-територіальних одиниць України.

Підприємців Донбасу запрошують на форум розвитку малого і середнього бізнесу «Час зростати!»

26 червня 2018 року Торгово-промислова палата України спільно з проектом FORBIZ в рамках ініціативи EU4Business проводить Національний Форум розвитку малого і середнього бізнесу «Час Зростати!» (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, Торгово-промислова палата України).

Форум збере близько 500 представників малих та середніх підприємств, організацій підтримки бізнесу, уряду, донорів і міжнародних фінансових установ, що перетворить його на найбільшу національну подію, орієнтовану на розвиток та зростання бізнесу в Україні.

Улітку оздоровляться та відпочинуть майже 23 тисячі дітей з Луганщини

Про хід літньої оздоровчої кампанії 2018 року на брифінгу для ЗМІ розповіла завідувач сектору оздоровлення пільгових категорій громадян Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Поливянчук.

Вона повідомила, що в області чисельність дітей віком з 7 до 17 років, які підлягають оздоровленню, складає 52973 особи.

З них 32650 належать до пільгових категорій, визначених Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». У населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування, проживають 7036 дітей шкільного віку.

Геннадій Зубко провів робочу нараду щодо заяв про припинення поставок хлору водоканалам України

Щодо заяв АТ «Дніпроазот» про припинення поставок рідкого хлору водоканалам України для знезараження питної води, наголошую — питання вартості газу не є форс-мажором для припинення поставок і виконання господарюючим суб’єктом контракту про поставки хлору. Відмова поставки хлору за контрактом сприймається як шантаж водопостачальних підприємств та вплив на критичну інфраструктуру. Особливо в умовах коли за останній рік АТ «Дніпроазот» підвищив ціну на хлор на 300% для водоканалів, контракт має бути виконаний.

Обговорення першочергових заходів з питань розвитку туризму в Луганській області

20 червня 2018 року відбулась робоча нарада під керівництвом заступника директора Департаменту – начальника управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики, виконуючого обов’язки директора  Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ахтирської Л.Є. з питань проведення у ІІІ кварталі заходів з розвитку та популяризації туристичного потенціалу Луганщини.

Піротехніками на Луганщині вилучено 152 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,9 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 152 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 62 артилерійських снаряда, дві мінометні міни, 12 ручних гранат, один інженерний боєприпас,  п’ять підривників, 70 одиниць іншої вибухівки й 91 одиницю набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Вживаються заходи для покращення водопостачання

Департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації провів низку зустрічей з керівником програми з питань води, санітарії і гігієни Представництва ЮНІСЕФ в Україні Себастієном Трюффо, координатором з питань води, санітарії і гігієни Марком Баттлом на яких обговорювалось питання фінансування заходів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області (ЛКСП «Лисичанськводоканал», РКП «Попаснянський районний водоканал», РВУВКГ м.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня державної служби

Шановні державні службовці!

 

Вітаю кожного, хто урочисто присягнув служити народові України і залишився вірним присязі, покинувши рідну домівку і звичне життя.

Ви є уособленням держави, її представниками та захисниками національних інтересів. На вас покладена відповідальна місія – охороняти права, свободи і законні вимоги українців.

Новини ООС: по околицях Новотошківського ворог гатив з гармат

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського та Троїцьке Попаснянського району застосовувалися артилерійські установки калібром 122 мм, 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Про проведення чергового засідання колегії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

22 червня 2018 року у великій конференц-залі облдержадміністрації було проведено чергове засідання колегії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на якому було розглянуто наступні питання: