Архів новин

15 января 2019

Крізь століття культура об’єднує українську націю, – Ірина Божич

«Українська культура від Заходу до Сходу сповнена різноманіття та водночас свідчить про глибокі спільні духовні корені нашого народу. Так само духовну згуртованість усіх громадян незалежно від регіону проживання уособлює українська соборність», – зауважила голова Асоціації працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Український культурний простір Луганщини» Ірина Божич.

Торік на Луганщині легалізовано 3 137 робочих місць

Протягом 2018 року фахівці головного та підпорядкованих управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області щомісячно організовували заходи щодо виявлення ознак «тіньової» зайнятості, порушень трудового законодавства, а також виконання доручень Уряду відносно підвищення мінімальних гарантій з оплати праці.

Так, легалізовано 3 137 робочих місць, що дозволило поповнити бюджет від сплати єдиного внеску на 2,8 млн гривень.

В області готові до ускладнення погодних умов, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він зауважив, що починаючи з 11 січня на території області фіксуються ускладнення погодних умов у вигляді опадів – снігу, мокрого снігу, дощу, – а також перепади температури.

Випади дощу та снігу зі зниженням температури також очікуються і сьогодні.

«Втім, область готова до ускладнення погодних умов», – запевнив Юрій Клименко.

На Сватівщині планують розвивати реальний сектор економіки

Створення умов для соціально-економічного розвитку і формування сприятливого середовища в громаді – одне з головних завдань, що ставить перед собою керівництво Сватівського району. Це відображено у Плані перспективного розвитку Сватівського району на 2019-2021 роки, який перебуває на етапі публічних обговорень громадськості.

Спільна робоча поїздка Міністрів закордонних справ України та Словаччини до Луганської області

15-16 січня в Україні з робочим візитом перебуває Міністр закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки, Діючий голова ОБСЄ у 2019 році, Мірослав Лайчак.

Основна мета візиту – забезпечення подальшого активного залучення ОБСЄ до міжнародних зусиль з врегулювання російсько-українського конфлікту та відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, надання політичної підтримки підвищенню ефективності функціонування головного активу ОБСЄ в зоні конфлікту – Спеціальної моніторингової місії.

На Луганщині створюються умови безбар’єрного доступу для осіб з інвалідністю

Під час апаратної наради в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь заслухав доклад в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин про забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів фізичного оточення в населених пунктах області за 2018 рік.

Попередження

Попередження....

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

14.01.2019 року управлінням було організовано та проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Було розглянуто питання про загрозу знеструмлення вугледобувних підприємств Луганської області.

Сергій Філь доручив визначити заклади освіти, в яких цьогоріч будуть реалізовані проекти нового освітнього простору

Сьогодні, 15 січня, на апаратній нараді, яку провів виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, розглянуто стан забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Луганщина приєдналася до Всеукраїнського фестивалю «Вертеп-Фест 2019!»

У рамках Всеукраїнського фестивалю «Вертеп-Фест» в Харкові вже втретє відбувся флешмоб, який об’єднав 30 міст і сіл України.

Учасники дійства, українські народні колективи, гості та містяни,  усі разом виконали відому українську колядку «Нова радість стала!»

По всій Україні, на вулицях і в концертних залах, лунали національні обрядові пісні.

Обласна влада звернеться до Уряду для розв’язання проблеми енергозабезпечення шахт

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На заході було розглянуто питання щодо загрози знеструмлення вуглевидобувних підприємств області.

На початку засідання Юрій Клименко поінформував присутніх, що на території області знаходяться 4 шахти ПАТ «Лисичанськвгуілля» та 4 шахти ДП «Первомайськвугілля».