Архів новин

18 июля 2019

Понад 1,6 тисяч нових суб’єктів господарювання зареєстровано на Луганщині з початку року

Станом на 1 червня на обліку у фіскальних органах ДФС Луганщини перебувають 110 тис. 508 платників.

Із них, 40 тис. 335 – це юридичні особи та 70 тис. 173 – фізичні особи-підприємці і фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Із загальної кількості платників податків зареєстровано платниками податку на додану вартість 2,2 тис. юридичних осіб та 249 фізичні особи-підприємці.

За 6 місяців поточного року взято на облік 210 юридичних осіб та 1 тис. 475 фізичних осіб-підприємців.

Віталій Комарницький проінспектував роботу КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький у рамках робочої поїздки відвідав Станицю Луганську.

Очільник області ознайомився з роботою контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду. Він висловив занепокоєння довгими чергами на КПВВ. Відтак, шляхи оптимізації роботи служб, що займаються безпосередньо пропуском громадян через лінію розмежування, потребують детального вивчення.

На Луганщини службами у справах дітей здійснюються профілактичні рейди

Цього разу спеціалісти служби у справах дітей разом з Кремінським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді побували у населених пунктах Булгаківка, Новоастрахань та Михайлівка.

Під час рейду відвідані сім родин опікунів (піклувальників), в яких виховується 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З ними проведено профілактичні бесіди щодо необхідності посилення уваги по вихованню дітей під час літніх канікул.

Володимир Зеленський надав громадянство України ще дев’ятьом іноземцям, які захищали нашу державу

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання громадянства особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Згідно з Указом № 526/2019, до громадянства України прийнято дев’ятьох осіб. Серед них – Сергій Алєксєєвич, Станіслав Гібадулін, Сергій Гноєвий, Нугзар Канделакі, Андрій Ковніренко, Нікіта Макєєв, Денис Прохоров та Олексій Сівохін. Вони – безпосередні учасники бойових дій на сході України.

Вітаємо! Біловодський та Новопсковський райони стали переможцями конкурсу «Малі міста – великі враження»

Уряд затвердив переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», які реалізуються у 2019 році розпорядженням від 10 липня 2019 року № 535-р.

На реалізацію таких ініціатив цьогоріч Уряд виділив 50 млн  гривень.

Кошти спрямують на реалізацію 74 проектів-переможців, у тому числі два проекти Луганської області.

А саме, «Біловодськ – столиця кінних заходів України», ініційованою Біловодською ОТГ. Готували проект небайдужі жителі смт Біловодськ, села Новодеркул, Новоолександрівка,  Новолимарівка Біловодського району.

Представники міжнародних організацій зустрілись з молоддю Луганщини

17 липня у Сєвєродонецьку на базі Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень відбулась робоча зустріч представників Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, Європейського Союзу та молоді Луганщини.

У зустрічі взяли участь Світлана Стукало і Тетяна Фаннуш (ЮНІСЕФ), Хельга Пендер та Ана Лукіс (Представництво ЄС), представники управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, обласного молодіжного Центру, Луганської обласної молодіжної ради та учасники навчальних візитів до Мальти й Естонії.

До 5-ї річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ від незаконних озброєних формувань. Дякуємо вам, українські воїни!

Став на захист сім’ї, рідного міста, Луганщини, України, – колишній боєць батальйону «Айдар» Анатолій Хмара

Так каже про драматичні події 2014 року на той час боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» молодший сержант Анатолій Хмара.

Його охопило обурення з початком подій у Луганську. Та останньою краплею стала виїзна сесія обласної ради, що відбулася у рідному Старобільську. Зокрема, там приймали ганебні зрадницькі рішення щодо звернення за допомогою до північного сусіда.

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Облдержадміністрація інформує про правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни, аби запобігти виникненню пожеж

Прохання тимчасово не відвідувати ліси у період високої пожежної небезпеки. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

У сільській місцевості області вздовж лінії розмежування працюють медичні мобільні бригади

У складі бригад: акушер-гінеколог, сімейний лікар, медсестра або акушер та соціальний працівник.

Проект реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення спільно із партнерами із «Української медичної місії» за підтримки CERF. 

Зокрема, медичні мобільні бригади надають послуги:

- консультації з питань планування сім'ї та безкоштовне поширення засобів контрацепції;