Архів новин

28 октября 2021

У цьому році відпочили та оздоровилися 3 824 дитини пільгових категорій Луганщини в різних областях країни

За ініціативи Національної соціальної сервісної служби України відбулася Всеукраїнська онлайн нарада щодо підбиття підсумків організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році. 

До заходу, який проведено керівником Нацсоцслужби Владиславом Машкіним, долучилась заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

В Луганській області відкрито ще чотири центри масової вакцинації

Нові центри, розташовані у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Новопскові та Щасті, розпочали роботу сьогодні, 28 жовтня.

Таким чином, в області працюють 11 центрів масової вакцинації. Графік роботи: щоденно до 18:00.

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення проти COVID-19 задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування центрів масової вакцинації:

Сєвєродонецьк

До спільноти «Бізнес без бар’єрів», ініційованої Оленою Зеленською, приєдналися ще одинадцять великих компаній

До проекту «Бізнес без бар’єрів» долучилися ще одинадцять українських та міжнародних компаній. Спільнота створена з ініціативи першої леді України Олени Зеленської й покликана об’єднувати бізнес, який поділяє цінності життя та роботи без бар’єрів.

На Луганщині реалізують три проєкти на розвиток мережі ЦНАПів за кошти державної субвенції

Сьогодні в режимі відеоконференцзв’язку відбулася робоча зустріч під головуванням заступника Міністра цифрової трансформації України Людмили Рабчинської з облдержадміністраціями.

Під час заходу, у якому взяв участь в. о. голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов, обговорені питання, пов’язані з діяльністю центрів надання адміністративних послуг.

Зокрема, щодо використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі ЦНАПів.

За минулу добу лабораторно підтверджено 656 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 26 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 106, Рубіжне – 36, Сєвєродонецьк – 184, Біловодщина – 13, Білокуракінщина – шість, Кремінщина – 46, Марківщина – 16, Міловщина – 42, Новоайдарщина – 25, Новопсковщина – 23, Попаснянщина – 51, Сватівщина – 30, Станиця Луганська – 22, Старобільщина – 51, Троїцьк – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 47 034 випадках.

Одужали – 33 518 (за останню добу – 273), лікуються – 12 008 (680 – стаціонарно, 11 328 – амбулаторно).

Обласна влада напрацьовує план з протидії карантинному шкіднику

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела нараду щодо виконання заходів спрямованих на боротьбу з карантинним шкідником ясеневою смарагдовою вузькотілою златкою та недопущення її розповсюдження територією області.

У День вигнання з України нацистських загарбників Президент поклав квіти до могили Невідомого солдата

У 77-му річницю вигнання з України нацистських загарбників Президент Володимир Зеленський узяв участь у вшануванні пам'яті воїнів, які віддали своє життя за визволення рідної землі під час Другої світової війни.

Глава держави поклав квіти до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави в Києві. Воїни почесної варти встановили вінок біля Вічного вогню.

На розвиток та підтримку малого і середнього підприємництва області залучено 13,3 млн гривень

Протягом дев’яти місяців на реалізацію заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки використано 13,3 млн грн, що в 5,5 разів більше до запланованого у поточному році обсягу фінансування. З них сума коштів органів місцевого самоврядування склала 671,3 тис. грн, з інших джерел – 12,6 млн грн.

Збільшення фінансування відбулося завдяки залученню міжнародної технічної допомоги, направленої на розширення мережі центрів надання адміністративних послуг.

На Луганщині триває фіксація порушень карантинних обмежень, за тиждень проведено 12 раптових вибіркових перевірок

Станом на 28 жовтня, за інформацією ГУНП в Луганській області, за фактами порушень правил щодо карантину за ч.1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення в регіоні складено  адміністративних протоколів у відношенні:

- закладів торгівлі – 154;

- перевізників (порушення правил перевезення) – 101;

- порушень правил самоізоляції – 76;

- порушень правил карантину – 422;

- порушень правил обсервації – 61.

Винесено постанов про адміністративне правопорушення, яке передбачене ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, – 6 793, з них за тиждень – 171.

На Луганщині триває робота над регіональною стратегією зі створення безбар’єрного простору

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у селекторному засіданні Ради безбар’єрності щодо результатів виконання за третій квартал 2021 року Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

На Луганщині відбулися урочистості з нагоди 77-ї річниці визволення України від нацистських загарбників

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у покладанні квітів до Братської могили з нагоди 77-ї річниці визволення України від нацистських загарбників. Захід відбувся 28 жовтня у Сєвєродонецьку.

«Сьогодні ми вшановуємо героїчний подвиг українського народу у Другій світовій війні. В цей день відбулося остаточне вигнання нацистських загарбників з України. Ми повинні завжди пам’ятати і дякувати нашим героям за їх жертовність. Низький уклін ветеранам та вічна пам’ять полеглим», – зазначив Олексій Смирнов.

Сергій Гайдай: п’ять житлових будинків в Трьохізбенці пошкоджено ворожими артилерійськими обстрілами. Постраждалим надаємо допомогу

У результаті артилерійських обстрілів з боку російсько-окупаційних військ учора в Трьохізбенці пошкоджені житлові та нежитлові будівлі по провулку Степовий. Було випущено близько 20 снарядів.

Відповідне повідомлення надійшло о 17:00 черговому диспетчеру 30 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області, після чого на місце події виїхав черговий караул.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 34 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 27 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,25 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 24 артилерійських снаряди, вісім мінометних мін й дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється: