Архів новин

06 сентября 2022

Європа – не місце для прогулянок російських убивць і тих, хто їх підтримує – звернення Президента України

Українці! Українки!

Маємо сьогодні важливі події.

Європейський Союз зробив суттєвий крок у візовому питанні щодо громадян Росії. Єврокомісія затвердила пропозицію призупинити спрощений візовий режим, який зараз діє між ЄС і Росією.

Звичайно, це ще не повний візовий бан. Але це вже демонструє громадянам держави-терориста, що вони несуть певну моральну відповідальність за агресію своєї держави проти України та всієї Європи.

Луганські військові ліцеїсти розпочали новий навчальний рік дистанційно

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою у зв`язку з тимчасовою окупацією Кремінної розпочав новий навчальний рік на новому місці розташування.

Відтепер і до моменту визволення Луганщини від загарбників ліцей проводитиме освітній процес у Київській області, на березі річки Недрі у місті Березань.

Понад 700 луганчан зареєструвались у ВПО-хабі у Хмельницькому за чотири дні роботи

Понад 700 людей зареєструвались у гуманітарному штабі для переселенців з Луганщини у Хмельницькій області за перші дні його роботи.

Більшість з них приїхали з Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська, де втратили усе майно.

Тож, люди потребують найбільш необхідного: продуктів харчування, гігієнічних наборів та постільної білизни.

Обов'язкове запитання під час реєстрації: чи зазнало руйнувань житло?

До 7 вересня включно вступникам до вишів на основі дипломів молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, які отримали рекомендації на бюджет, необхідно подати всі документи

Рекомендації на бюджет отримали близько 13 тисяч вступників до закладів вищої освіти на основі дипломів молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра. Відповідна інформація доступна в електронних кабінетах та на сайті https://vstup.edbo.gov.ua

Цього року розподіл бюджетних місць для цієї категорії вступників вперше відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. Тобто місця бюджету автоматично «пішли» до вступників із найкращими конкурсними балами в обрані ними ЗВО.

Запрошуємо долучитися до опитування до 200 днів від дати повномасштабного вторгнення росії

Всеукраїнське опитування до 200 днів від дати повномасштабного вторгнення рф можна пройти за посиланням: https://s.polls.team/s3/200dniv

Його проводить Дослідницька панель Власна Думка у співпраці з Інститутом соціології НАНУ з ініціативи Офісу Президента України.

Вже майже 200 днів Україна протистоїть російській агресії. Півроку тримається й Луганщина. Хай не окупованою залишається лише її невеличка частина.

Із вересня лікарі Лисичанської багатопрофільної лікарні надають допомогу в онлайн режимі

КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» повідомляє, що з 1 вересня в онлайн форматі надає медичну допомогу лікар-ендокринолог вищої категорії Т.В. Мірошник.

Також продовжують надавати онлайн консультації наступні спеціалісти:

Електронні підручники для навчання в умовах воєнного стану розміщено у вільному доступі

На порталі Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» розміщено електронну бібліотеку (https://lib.imzo.gov.ua/yelektronn-vers-pdruchnikv/), яка налічує 1 335 підручників і посібників. Зокрема, електронні версії підручників для закладів загальної середньої освіти з 1-го до 11-го класу з усіх предметів, різних видань, для корінних народів, національних меншин та осіб з особливими освітніми потребами тощо.

Завдяки QR-коду вчителі та учні можуть за лічені секунди знайти необхідні підручники.

Усі 4 виші, які перемістилися з Луганська у 2014-му, зараз евакуювалися в вдруге. Виїхали з окупації й 8 закладів передвищої освіти

Цьогоріч понад 5 тисяч випускників отримали дипломи молодших бакалаврів, бакалаврів, магістрів.

Тож, вдруге здійснили переміщення на підконтрольну Уряду України територію усі заклади вищої освіти Луганщини.

Це чотири університети – державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, Луганський державний медичний університет, Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

Нагадуємо: основні зміни до порядку виїзду на тимчасово окуповану територію через Запоріжжя

Оновлено порядок виїзду на ТОТ через Запорізьку область.

На території Василівської територіальної громади створено військову комендатуру. Її головне завдання – впорядкувати виїзд на тимчасово окуповані території України та забезпечити безпеку громадянам, які перетинають лінію розмежування.

Полонених бойовиків «лнр» росіяни не хочуть обмінювати, на численні чоловічі вакансії на промислових підприємствах Луганщини набирають вахтовиків з рф

У чоловіків – жителів так званої «лнр» – практично немає вибору. Або переховуватися до деокупації, або погодитися піти на загибель.

Нещодавно повідомлялося про надважку ситуацію на колись провідній шахті «Довжанська-Капітальна», де примусово мобілізували понад 400 чоловіків і набрали на їх місця жінок та пенсіонерів.

Під тінь «большого брата» потрапив і славнозвісний металургійний комбінат в Алчевську. Примусова мобілізація торкнулась навіть тих, в кого була бронь.