Архів новин

12 октября 2022

Сервісні центри пенсійного фонду Луганщини готуються відновити роботу у деокупованих населених пунктах регіону

Етапи відновлення роботи органів пенсійного фонду на звільнених територіях заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська розглянула із керівництвом ГУ ПФУ у Луганській області. 

Ними обговорено план дій щодо відновлення прийому громадян і адміністративного забезпечення відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області в населених пунктах, звільнених від окупантів.

Відтепер за гуманітарною допомогою переселенці можуть звернутися до найближчого гуманітарного штабу Луганщини – додані нові форми для отримання та контакти

Раніше деякі штаби надавали допомогу виключно жителям власних громад, як от наприклад, Сєвєродонецький хаб. Або існували обмеження у надсиланні продуктів харчування поштою.

Водночас низка центрів надання гуманітарної допомоги одразу почала працювати з усіма переселенцями Луганщини, які мешкають в певному регіоні. За таким принципом відтепер і здійснюватиметься надання гуманітарної допомоги жителям нашого регіону. Кожен може звернутися до найближчого штабу. А якщо не в змозі дістатися – отримуватиме поштою.

Окупанти примушують населення отримати паспорт рф до 1 січня, мобілізованих медиків у так званій «республіці» вже не вистачає – через надходження великої кількості поранених просять про допомогу у рф

Окупанти дали населенню трохи більше двох місяців, аби отримати паспорт рф. Раніше, у переважній більшості, то були популізм та бажання самих жителів регіону. Тепер вже не запитують – хочеш або ні?

Із 1 січня будь-які виплати – зарплата, соціальні, грошові перекази – здійснюватимуться виключної за наявності індивідуального особового рахунку. Однак щоб його відкрити, потрібно мати паспорт рф. Безпосередньо силою не примушують – просто залишають без грошей. Та не попереджають, що в України за цим питанням посилено кримінальну відповідальність.