Прес-центр11 травня 2024, 10:05

99-річний ветеран Другої світової війни Микола Голуб, який зустрів капітуляцію фашистів у Берліні, тепер чекає на Перемогу над рашистами

Ветерана із Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні привітали начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор та начальник Лисичанської МВА Валерій Шибіко.

Свій 100-річний ювілей Микола Голуб сподівається відсвяткувати у мирній Україні. Адже, він пережив  Голодомор, усі жахіття  Другої світової,  отримавши два поранення. Наразі змушений рятуватись від онуків колишніх бойових товаришів у Полтаві.

У 1943-му Миколу Федоровича призвали до військової служби. Він звільняв південь України, Молдову, пройшов Польщу та дійшов до Берліна.

Додому він повернувся лише у 1950-му. Здобув професійну освіту та пішов на роботу у шахти у Луганській області. Працював до 1975-го.

До червня 2022-го сім’я Миколи Голуба жила у Новодружеську. У ветерана двоє дітей, чотири онуки та двоє праонуків. У свої роки він не здається і щодня робить розминку.

«Ніхто не має права воювати. Земля одна для усіх», - такий вердикт рашизму виніс ветеран.

«Нестерпно боляче, що люди, які усе життя вважали, що назавжди перемогли нацизм та вибороли мир для усього світу, у 100-річному віці повинні знову переживати поневіряння війни. За це путінський режим несе перед ними окрему відповідальність. Сподіваюсь, що Микола Федорович зустріне ще одну Перемогу над ворогом. Обов’язково привітаємо його у цей день!» - зазначив Артем Лисогор.