Прес-центр24 березня 2017, 16:03

Аграрії Луганщини навчаються сучасним практикам у сфері сільського господарства

У місті Дніпро триває дводенний навчально-практичний семінар на тему: «Державна політика в галузі розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні. Застосування європейських підходів до розвитку сільських територій в українському контексті. Вивчення та поширення кращих практик в країні».

Семінар організований за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та проекту «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

У заході беруть участь аграрії з Донецької, Луганської, Харківської та Полтавської областей.

До складу делегації Луганщини, яку очолила в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна, увійшли начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники фермерських господарств, голови та члени сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Мета заходу – навчання сучасним європейським підходам у галузі сільського господарства, посилення спроможності місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних громад та підприємців у розробці та впровадженні пілотних проектів з розвитку агрорекреаційних кластерів на базі сільськогосподарських кооперативів.

Учасники семінару обговорюватимуть стратегії та концепції агропромислового  розвитку, створення передумов для впровадження європейських практик у сільське господарство на місцях, сприяння місцевим ініціативам.