Архів новин

07 марта 2017

25-26 квітня «The 4th International B2B Software Days – The Future of Digital Business» у Відні

За інформацією сайту Ради експортерів та інвесторів при МЗС України,  
з 25 по 26 квітня поточного року у м. Відень (Австрія) проходитимуть міжнародні дні інформаційних технологій «The 4th International B2B Software Days – The Future of Digital Business».

Захід є можливістю для ІТ компаній презентувати себе на міжнародному ринку, а також знайти партнерів та інвесторів для розвитку свого бізнесу.

Реєстрація та участь у форумі є безкоштовними.

На Луганщині впроваджується система сортування твердих побутових відходів

Директора Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай розповів про стан поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області; проблеми та шляхи вирішення.

Минулого року фонди соціального страхування повністю виконали свої зобов’язання, – брифінг для ЗМІ

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук розповіла про підсумки роботи за 2016 рік та завдання на поточний рік

Найкращі фото міжнародного конкурсу Wiki Loves Monuments 2016

 

Раді представити вам 15 світлин-переможців міжнародного фотоконкурсу Wiki Loves Monuments 2016. Цього року в ньому взяли участь понад 10 700 фотографів з усього світу, подавши більше 275-ти тисяч фотографій історичних споруд, пам’ятників, пам’яток культурної спадщини у Вікісховище для використання у Вікіпедії, Вікімандрах та інших проектах вільних знань. Завдяки їм у Вікіпедії можна дізнатися про ще більше пам’яток спадщини з різних країн.

Адміністратори центрів надання адміністративних послуг навчалися наданню якісних послуг

У рамках реалізації  проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для адміністраторів проведено 01 – 02 березня 2017 року в м. Сєвєродонецьку тренінг щодо покращення надання адміністративних послуг. У роботі заходу взяли участь представники центрів надання адміністративних послуг і Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

На Луганщині ціни на ряд продовольчих товарів нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду лютого 2017 року на підконтрольній українській владі території області склалася наступна цінова ситуація, яка залежить від загальноекономічних тенденцій, що мають місце на споживчому ринку України.

Новини АТО: бойовики знову спровокували скасування відводу військ поблизу Станиці Луганської

1 березня представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік повідомив про домовленість сторін щодо розведення військ у районі смт Станиця Луганська 7 березня.

Проте, у ніч з 5 на 6 березня, напередодні відведення бойовиками вкотре було обстріляно житлові масиви та позиції наших військовослужбовців, зокрема у районі КПВВ «Станиця Луганська». Минулої доби та після півночі зафіксовано 18 ворожих обстрілів.

Пропонуємо ознайомитись з навчальними посібниками щодо виходу на ринки ЄС

З метою виходу суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності області на ринки країн ЄС пропонуємо ознайомитись з наступними навчальними посібниками щодо зазначеного напрямку розміщеними на сайті Дніпропетровської ТПП.

У квітні планується проведення засідання членів української частини Еміратсько-Української Ділової Ради

За інформацією Харківської торгово-промислової палати, у квітні поточного року планується проведення засідання членів української частини Еміратсько-Української Ділової Ради на базі ВЕЗ JAFZA (р. Дубаї, ОАЕ).

Житловим питанням українців треба займатись негайно

Україні потрібне запровадження житлових програм, які дозволять широкому колу українців придбавати власне житло, для мінімізації небезпек, що можуть бути викликані масовою еміграцією українців за кордон. Про це заявив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Сергій Комнатний звернув увагу на те, що сьогодні в Україні 657 тисяч сімей перебуває на квартирному обліку. У той же час, з 1998 року за державними програмами власне житло отримали 37 тисяч сімей.

Обговорено напрями діяльності щодо соціального захисту населення в області

Відбулося засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації з підбиття підсумків роботи Департаменту у 2016 році та визначення пріоритетних напрямів діяльності на поточний рік.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної держадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, заступники міських голів та голів райдержадміністрацій, начальники відповідних управлінь, соціальні партнери та представники міжнародних організацій.