Прес-центр6 вересня 2018, 19:09

5 вересня директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова відвідала з робочим візитом Станично-Луганський район

В рамках візиту було проведено нараду, на якій директор Департаменту розповіла про діючі на сьогодні державні та обласні програми підтримки аграрного сектору, їх спрямованість та попередні результати за підсумками першого циклу виїзних нарад по територіям. В роботі наради прийняли участь сільгосптоваровиробники району, голови сільських рад та зацікавлені мешканці.

Під час обговорення піднімались питання отримання допомоги від держави в частині компенсації за утримання молодняку великої рогатої худоби, державної підтримки фермерських господарств. На ці та інші питання Лариса Бичкова надала детальні роз’яснення.

В ході робочої поїздки по району відвідали законсервований забійний цех ФГ «Благотон» потужністю 200 голів на добу. Головною проблемою на підприємстві є розірвання бізнес контактів внаслідок проведення АТО, через що господарство втратило ринки збуту продукції, адже більшість підприємств, які споживали продукцію забійного цеху лишились на непідконтрольній території. Але керівник планує відновити роботу цеху, розглядаючи можливість отримання державної підтримки для його реконструкції.

Наостанок відвідали хлібопекарню та крупоцех ПСП «Деркул». Керівник господарства в ході розмови поділився планами у найближчий час встановити найсучаснішу лабораторію для аналізу борошна скориставшись міжнародною технічною допомогою. Це дозволить розширити виробництво та збільшить конкурентоспроможність продукції. Також планує придбати олійний прес. Згідно урядової програми підтримки на закупівлю вітчизняного обладнання держава компенсує 25 % вартості.