Прес-центр15 березня 2018, 17:03

Аграрії можуть скористатись державною програмою підтримки галузі тваринництва за напрямками.

Аграрії можуть скористатись державною програмою підтримки галузі тваринництва за напрямками.

  • Надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотацій за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка ВРХ, народженого в їх господарствах, у розмірі до 2500 грн. за вирощування телят до 13 місячного віку.

Для отримання дотації за утримання молодняку ВРХ власник має подати до місцевої сільської/селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії таких документів:

– копії паспортів ВРХ;

– копія паспорта громадянина України;

– копія довідки або договору про відкриття рахунку в банку;

– копія документу, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

 

  • Надання дотації суб’єктам господарювання, які є юридичними особами за утримання корів у розмірі 1500 грн.

Для отримання дотації за утримання корів підприємство має подати до Мінагрополітики такі документи:

– заявку (в електронному – e-mail: info@minagro.gov.ua та паперовому вигляді – 01001, м.Київ, вул. Хрещатик, 24);

– довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;

– копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) станом на 1 січня поточного року, засвідчену органами державної статистики;

– довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів.

Терміни подачі документів: до 1 квітня (відповідно до звіту щодо кількості сільськогосподарських тварин  станом на 1 січня) та до 1 жовтня (відповідно до звіту щодо кількості сільськогосподарських тварин станом на 1 липня).

Кількість корів в господарстві згідно зі звітом щодо кількості сільськогосподарських тварин станом на 1 січня та на 1 липня поточного року повинно відповідати даним витягу з Єдиного державного реєстру тварин.

Окрім того, Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 детально прописано як отримати часткову компенсацію відсоткової ставки за кредитами, залучених для покриття витрат у галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультури, витрат на будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів та інше за рахунок кредитів,  вартості племінних тварин, сперми та ембріонів вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, доїльних залів тощо.

Детальну інформацію можете отримати на сайті Департаменту агропромислового розвитку ОДА або на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України ( Постанова КМУ від 07.02.2018 № 107)