Прес-центр10 квітня 2013, 15:04

Бджільництво, як інтегруючий елемент для стійкого розвитку аграрного сектору

 

9 квітня 2013 року в Луганському національному аграрному  університеті відбулась ІІІ Міжнародна науково-практична конференція з питань бджільництва «Бджільництво, як інтегруючий елемент для стійкого розвитку аграрного сектору».

         В роботі конференції прийняли участь президент Міжнародної  Федерації Бджільницьких Асоціацій Апімондія Жіль Ратіа, президент 43 Міжнародного Конгресу Апімондії в Україні у 2013 році, голова правління Всеукраїнського об'єднання «Братство бджолярів України» Васильківська Т.Ю., заступник голови облдержадміністрації Маслійов С.В., директор Департаменту агропромислового розвитку Хорошко А.О., вчені та співробітники університету. На конференцію були запрошені заступники голів райдержадміністрацій з питань АПР, начальники та головні зоотехніки управлінь АПР райдержадміністрацій, головні ветеринарні лікарі районів, а також представники засобів масової інформації.

Були заслухані доповіді та інформації про тенденції світового бджільництва та його інтеграцію в сільське господарство, охорону та захист від отруєння пестицидами та збереження чистоти української степової породи бджіл, підготовку галузі бджільництва до 43 Міжнародного Конгресу Апімондії  в Україні.