Прес-центр8 лютого 2012, 16:02

Підбито підсумки роботи агропромислового комплексу Луганщини у 2011 році та визначені завдання на поточний рік

Сьогодні учасники засідання колегії Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації підбили підсумки роботи агропромислового комплексу Луганщини у 2011 році та визначили завдання на поточний рік. Провів засідання голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк.
Також у роботі колегії взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, профільні структури Луганської облдержадміністрації, представники аграрного бізнесу регіону.
Володимир Пристюк підкреслив, що основне завдання на сьогодні – підготовка до проведення весняно-польових робіт. Станом на 07.02.2012 року придбано 36,3 тис. тонн мінеральних добрив, що складає 42% від потреби (більше минулого року на 8,5 тис. тонн). Сільськогосподарська техніка на цю ж дату була відремонтована на 98%.
Керівник облдержадміністрації доручив продовжити роботу, спрямовану на зміцнення матеріально-технічної бази підприємств аграрного сектора, впровадження екологічно безпечних, ресурсо- і енергозберігаючих технологій.
Про підсумки роботи агропромислового комплексу області у 2011 році та завдання на 2012 рік доповіла в.о. начальника, заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Надія Струтинська.
Крім того, учасники обговорили стан та перспективи галузі молочного скотарства, а також хід впровадження земельної реформи в області та проведення паспортизації сільських населених пунктів.