Прес-центр13 серпня 2018, 17:08

Питання надання в оренду водних об'єктів

Питання надання в оренду водних об’єктів обговорили під час спільної наради Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин. До участі були запрошені орендарі та бажаючі взяти в оренду водні об’єкти.

В ході нарад обговорили проблемні питання користування земельними ділянками та водними об’єктами, з якими стикаються орендарі. Переважна більшість діючих договорів оренди, за якими використовуються водні об’єкти не відповідає вимогам чинного законодавства. Станом на 01.07.2018 року на підконтрольній українській владі території області 131 особа орендує земельні водного фонду та водні об’єкти загальною площею 3312,5299 га. З них:

  • 39 осіб мають 2 договори (оренди земель водного фонду загальною площею 1056,9806 га та оренди водного об’єкта загальною площею 728,2016 га);
  • 7 осіб мають договори оренди земель водного фонду у комплексі з водними об’єктами загальною площею 263,4105 га;
  • 11 осіб орендують водні об’єкти (без укладеного договору оренди земель водного фонду) загальною площею 113,9156 га.
  • 74 особи орендують землі водного фонду(без укладеного договору оренди водного об’єкту) загальною площею 977,5029 га

Крім цього, на цей час необхідне проведення нормативної грошової оцінки земель водного фонду. Здійснюється моніторинг заборгованості зі сплати орендної плати за користування земельними ділянками водного фонду та водними об’єктами, наявна заборгованість (87,53 тис. грн) зі сплати орендної плати користування земельними ділянками водного фонду.

Наостанок, підводячи підсумки обговорення зазначених питань Директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова запропонувала орендарям ефективніше використовувати ставки для забезпечення населення Луганської області якісною рибою, рибне господарство має суттєве значення в організації раціонального харчування.