Прес-центр26 вересня 2018, 15:09

Завершився другий цикл виїзних нарад по територіям

25.09.2018 завершився другий цикл виїзних нарад по територіям з питання реалізації державних програм підтримки аграрного сектору. Наприкінці, з робочим візитом, відвідали Новопсковський район.

Під час візиту було проведено робочу нараду для сільгосптоваровиробників району, голів сільських рад та зацікавлених мешканців, в ході якої надано роз’яснення щодо діючих програм підтримки Уряду та проаналізовано оперативні підсумки реалізації зазначених програм. Зокрема, директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла, що за державними програмами вже компенсовано 20,7 млн грн, а за обласною – 349,9 тис. грн. Це достойний показник серед інших областей, але ще необхідно докласти зусиль для максимального освоєння коштів до кінця року. Під час обговорення піднімались питання отримання допомоги від держави в частині компенсації державної підтримки фермерських господарств та можливість надання державної підтримки у галузі бджільництва. На ці та інші питання Лариса Бичкова надала детальні роз’яснення.

В ході робочої поїздки по району відвідали законсервоване спільне підприємство «Айдар-Ан-М'ясо». Головною проблемою в господарстві є відсутність сировини та розірвання бізнес контактів внаслідок проведення АТО, через що були втрачені ринки збуту продукції, адже більшість підприємств, які споживали продукцію, лишились на непідконтрольній території. Проте керівник планує відновити роботу цеху, розглядаючи можливість отримання державної підтримки для його реконструкції. Під час відвідання обговорили також і питання впровадження європейських стандартів якості харчових продуктів (НАССР) на підприємстві.