Прес-центр30 травня 2024, 12:05

Артем Лисогор вручив державні нагороди родинам загиблих Героїв

Очільник Луганщини Артем Лисогор вручив відзнаки Президента України «За оборону України» родинам загиблих Героїв - старшого сержанта батальйону поліції особливого призначення Максима Воронкова та Дениса Сліпцова – сержанта поліцейського взводу № 2 роти № 4 БПСПОП  «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» ГУНП в Луганській області.

«Денис і Максим служили у підрозділі, який мені особисто дуже близький, – батальйоні «Луганськ-1». Ми разом зустріли війну. Але, на жаль, російську навалу хлопці зупинили ціною власного життя. Герої не вмирають, вони стають до Небесного війська та оберігають свої родини та наше мирне життя», - звернувся до присутніх на заході Артем Лисогор.

У свою чергу начальник ГУНП у Луганській області Олег Григоров нагадав про бойовий шлях бійців. Так, Максим Воронков, позивний «Казанова», захищав міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне, а також евакуював цивільних осіб з зон бойових зіткнень. 30 березня 2022 року під час боїв на околицях міста Сєвєродонецьк, в результаті ворожого мінометного обстрілу, Максим отримав несумісні з життям поранення. Йому було 32 роки.

Денис Сліпцов, позивний «Дагестан», у складі групи проводив фільтраційні заходи після звільнення населеного пункту с. Вербівка на Харківщині. 7 вересня 2022 року внаслідок авіаційного обстрілу селища отримав смертельні поранення. Йому назавжди – 28. Дві донечки залишились без батька.

Нагороди отримали дружини Героїв - Юлія Воронкова та Міліца Сліпцова.

«Підтримка родин наших бойових побратимів, які віддали життя за незалежність України, – наш святий обов’язок. Родини Героїв ніколи не залишаться сам на сам зі своїми проблемами», - зазначив Олег Григоров.