Прес-центр15 квітня 2021, 17:04

Це дуже своєчасно – Сергій Гайдай на відкритті відділення екстреної медичної допомоги Лисичанської багатопрофільної лікарні

В рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» відбулось відкриття реконструйованого відділення екстреної медичної допомоги КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня». Участь у заході взяв голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

«Можна сказати, що ми закінчили з прийомними відділеннями. Це – останнє, яке ми відкрили в рамках програми «Велике будівництво». Всі роботи виконані якісно і вчасно. Враховуючи, що у нас нова хвиля коронавірусу, це дуже своєчасно. Оновлене відділення надаватиме медичні послуги більш якісно і комфортно», – зазначив очільник області.

Сергій Гайдай ознайомився з роботою відділення та поспілкувався з медичним персоналом, впевнившись у якості робіт.

Зазначимо, на реконструкцію було виділено десять мільйонів гривень з державного бюджету та 2,9 – з місцевого. Для відділення було закуплено комп’ютерний томограф, кардіограф, дефібрилятори, УЗД апарати, фізіотерапевтичне обладнання та інше.

Спілкуючись з журналістами, Сергій Гайдай поділився планами на 2021 рік: «Багато проектів розпочинаємо з нуля. Тепер намагаємося відбудовувати не частково, а братися за ремонти комплексно. Якщо говорити, наприклад, про школи, то це має бути утеплення фасаду, всі внутрішні роботи, підлога, стеля, пожежна сигналізація, вода, електрика – повністю всі роботи. Навіть облаштування спеціальних кабінетів – фізики, хімії, комп’ютерних тощо. Щоб люди зайшли і більше нічого не робили».

Також голова облдержадміністрації відповів на питання щодо будівництва обласної лікарні та запевнив, що детальну інформацію повідомить наступного тижня, бо саме в суботу відбудуться перемовини.

«Перспективи величезні. Президент підтримує цю ідею. Я хочу, щоб першу цеглину заклали і розпочали роботи в цьому році. Ця лікарня – не просто медичний заклад, вона одразу вирішує декілька питань: по-перше, в одному місті у нас з’явиться повноцінна лікарня, бо зараз наша обласна розкидана по різних містах області, по-друге, лікарня буде обладнана сучасною технікою», – сказав Сергій Гайдай.