Прес-центр24 березня 2011, 10:03

Міністр фінансів України Федір ЯРОШЕНКО провів брифінг для представників ЗМІ

 
23 березня, після засідання Кабінету Міністрів України Міністр фінансів Федір Ярошенко провів брифінг для представників ЗМІ.
Перш за все Міністр поінформував журналістів, що зараз проходить активна робота з висвітлення основних напрямів робити Міністерстві фінансів. У рамках цієї роботи, 22 березня Федір Ярошенко презентував на найбільшому в Україні інформаційному порталі ЛІГА.netпрограму «Перезавантаження системи державних фінансів на інноваційних засадах».
Звертаючись до журналістів та громадян Федір Ярошенко наголосив, що програма «Перезавантаження» системи державних фінансів покликана на вдосконалення нормативно-правової бази, стабілізацію і розвиток системи державних фінансів, оптимізацію функціонально-рольової структури фінансових органів, підготовку висококваліфікованих кадрів для фінансової системи. Ця програма впроваджується Міністерством фінансів як на центральному, так і регіональному рівнях.
«Сьогодні зміни в законодавстві викликають у громадян як позитивну, так і негативну реакцію, треба розуміти, що це процес і я, як Міністр фінансів, ставлю перед собою завдання системно координувати роботу тих підрозділів, які займаються імплементацією законодавства в реальний сектор економіки», - підкреслив Федір Ярошенко.
Програма «Перезавантаження» має чітку структуру, розписану по завданням реалізації програм і часі їх впровадження.
Федір Олексійович, ще раз підкреслив у ході брифінгу, що системне навчання Міністерством фінансів громадян нашої держави щодо запроваджених та прийнятих законодавчих актів та тих, які будуть прийматися, здійснюється на виконання завдань Президента України           В.Ф. Януковича.
Так, у Міністерстві фінансів було створено навчальну інституцію - Віртуальний університет, де можна не тільки безкоштовно завантажити науково-методичну літературу, а й пройти курс навчання за програмами цього університету.
Треба зазначити, що вперше за 19 років з’явилися спеціалізована науково-методична література та практичні навчальні посібники. Більше того, опубліковано підручник «Управління державними фінансами», який став першим подібним виданням зробленим в незалежній Україні.
«Це інноваційна методична література, яка дозволяє всім громадянам підвищити як економічні, податкові, так і правові знання, покращити рівень своєї інтелектуальної обізнаності. Такі завдання поставлені і перед працівниками Мінфіну та іншими органами центральної влади, які займаються управлінням державними фінансамизадля того, щоб правова культура була на однаковому рівні як у чиновників, так і суб’єктів господарювання», - зауважив Міністр фінансів Федір Ярошенко.
Також Федір Олексійович, відповідаючи на запитання журналістів щодо виплати 20% надбавки вчителям, запевнив, що освітяни вже отримують ці кошти. Окрім того, Міністр підкреслив, що всі соціальні виплати минулого року були повністю профінансовані і, на відміну від своїх попередників, чинний Уряд виконує всі свої зобов’язання перед громадянами України. Також Міністр зазначив, що цього року перелік бюджетних працівників розширюється і надбавки до посадових окладів будуть отримувати педагогічні працівники дитсадків, музикальних шкіл та інших педагогічних закладів.
Щодо основних викликів податкової реформи, зокрема незадоволення підприємців стосовно деяких механізмами роботи та норм нового Податкового кодексу, Федір Ярошенко зазначив, що Податкова служба України постійно веде активну роботу з підприємцями задля встановлення паритету інтересів держави та представників бізнесу – проходять зустрічі, дискусії, обговорення на всіх рівнях з метою встановлення компромісу у проблемних питаннях та зробити все задля того, щоб зменшити податковий тиску на бізнес-середовище, стимулювати розвиток вітчизняного бізнесу, захистити законні права та інтереси всіх платників податків. У свою чергу Міністерство фінансів також залучене до роз’яснювальної роботи, так, у Мінфіні за допомогою Інтернет-форуму відбувається інтерактивне спілкування з представниками бізнесу, проходять постійні та конструктивні робочі зустрічі в регіонах України задля того, щоб почути всі проблеми підприємців та їх врегулювати.

 Джерело новини: Cайт МФУ