Прес-центр4 березня 2011, 16:03

Віртуальний університет Міністерства фінансів є важливим інструментом впровадження реформ, накопичення і розповсюдження передового досвіду та знань

Стратегічною основою розвитку економіки України є успішне та ефективне впровадження державних реформ.

Ініціатором та основним ідеологом державних реформ є Президент України Віктор Федорович Янукович. При Президентові створений Комітет з економічних реформ, який здійснює управління втіленням реформ в країні.

«Зверніть увагу на те, наскільки глибоко і широко втілюються реформи, наскільки вони є фундаментальними!», - зазначив Міністр фінансів України Федір Ярошенко, 4 березня, на відкритті інструктивного навчання та тестування для заступників начальників головних фінуправлінь з нової редакції Бюджетного кодексу України

Бюджетна та податкова реформи, що імплементуються сьогодні в державі, дозволять на якісно новому рівні реалізовувати проектно-орієнтоване управління, забезпечити можливість національного розвитку економіки.

«Для того, щоб ефективно впровадити реформи державі необхідні професіонали, націлені на досягнення місії як на загальнодержавному рівні, так і на регіональному», - наголосив фахівцям фінуправлінь Міністр фінансів.

Саме місія Віртуального університету Міністерства фінансів, яка відповідає програмним документам Президента України Віктора Януковича та Уряду покликана на створення підґрунтя для сталого розвитку економіки України та забезпечення успішногоперетворення системи державних фінансів у двигун сталого соціально-економічного зростання.

 «Тільки маючи критичну масу фахівців націлених на досягнення місії, Україна зможе зробити стрибок в економічно-соціальному розвитку та запровадити інноваційні механізми управління системою державних фінансів на основі кращого світового досвіду», - зауважив Міністр.

Значну увагу Міністерство фінансів приділяє формуванню саме такого професійного середовищаорієнтованого на успіх та досягнення стратегічних цілей розвитку, які визначив Президент України - стабілізація та розвиток національної економіки на основі її модернізації та перетворення в економіку інноваційного типупідвищення соціальних стандартів, стабільність фінансової та податкової системиреалізація національних проектів.

Важливим інструментом впровадження реформ, накопичення та розповсюдження передового досвіду та знань є система навчання, яка реалізується Віртуальним університетом за технологією дистанційного навчання.

Місією університету є навчання і тестування у найкоротші терміни співробітників системи державних фінансів України для успішної імплементації Державного бюджету на 2011 рік та бюджетів наступних років на основі нових Бюджетного і Податкового кодексів

Головними цілями Віртуального університету Міністерства фінансів України є створення і проведення курсів дистанційного навчання, розроблення критеріїв, засобів і систем контролю якості дистанційного навчанняпідсумковий контроль знань, об'єднання зусиль навчальних закладів Міністерства фінансів України для забезпечення розвитку дистанційного навчання за всіма напрямами та освітніми рівнями таспівпраця з органами місцевого самоврядування.

 
У Віртуальному університеті функціонує Центр незалежного оцінювання і сертифікації компетентності спеціалістів, який здійснюєоцінювання набутих слухачами знань за допомогою тестування

 

Метою системи незалежного тестування є опанування знань у напрямках застосування Бюджетного і Податкового кодексів, управління інноваційними проектами та програмами, впровадження адміністративної реформи.

«Тільки високоосвічені, спроможні до засвоєння та ефективного використання знань професіонали будують майбутнє системи державних фінансів, чим закладають основу до підвищення добробуту і процвітання нашої держави», - резюмував Федір Ярошенко.

Після успішного завершення тестування Міністр фінансів вручив першим випускникам Віртуального університету - заступникам начальників головних фінуправлінь сертифікати з опанування курсу дистанційного навчання з організації бюджетного процесу за новим Бюджетним кодексом України, доручивши почесно нести у регіони важливу місію щодо організації навчання за програмами Віртуального університету.

Активне залучення до освоєння курсу з організації бюджетного процесу великої кількості фахівців місцевих органів виконавчої влади та місцевих самоуправлінь, дозволить створити професійне середовище на регіональному рівні, яке стане тим фаховим складом вчителів на місцях, які будуть не тільки передавати здобутті знання та досвід своїм колегам, а й використовувати його на практиці.

Сьогодні кількість користувачів Віртуального університету досягає66 тис. фахівців!

***

Здобуття знань у напрямках застосування Бюджетного і Податкового кодексів, управління інноваційними проектами та програмами, впровадження адміністративної реформи за допомогою дистанційного навчання Віртуального університету дозволить фахівцям будь-якого рівня стати професіоналами своєї справи, націленими на досягнення місії, здатних створювати і впроваджувати програми та проекти, об’єднуючи різні інноваційні механізми розвитку.

Перехід до економіки знань для України є найкращою стратегією розвитку системи державних фінансів на основі бачення України як держави, яка ефективно використовує свої переваги та потенціал для конкурентного розвитку.

Джерело новини