Прес-центр3 березня 2010, 15:03

Церемонія нагородження переможців п’ятого обласного творчого конкурсу “Боріться – поборете”

 

У будинку творчої інтелігенції «Світлиця», відбулася церемонія нагородження переможців п’ятого обласного творчого конкурсу “Боріться – поборете ”, присвячений пам’яті лікаря-онколога, письменника та науковця Юрія Олексійовича Єненка.
Захід започатковано у 2005 році Луганським обласним благодійним фондом імені Юрія Єненка при підтримці Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, спільно з Луганським обласним будинком творчої інтелігенції «Світлиця».
Головною метою конкурсу є сприяння цивілізованому розвитку паліативної та хоспісної допомоги, пропагувати ідеї гуманізму, милосердя та добродійності, небайдужості до чужого фізичного і душевного болю.
У минулому році, найбільшу зацікавленість учасників конкурсу визвала номінація “Правдива історія про себе і близьких ”. Цього року, організатори заходу не стали змінювати умови та надали можливість конкурсантам проявити літературні здібності в написанні прозаїчних та поетичних творів. Члени журі, уважно передивлялися усі роботи, в яких йшлося про великі людські чесноти: гідність, людяність, властивість перемагати життєві негаразди, тяжкі хвороби, спроможність допомогти собі і своєму ближньому, перемоги над собою в критичних та трагічних ситуаціях, проблеми духовності, благодійності сьогодення.
Всього було розглянуто 81 роботу від школярів, студентів та вчителів. Звісно, перевага надавалася творам, присвяченим хоспісній тематиці, яка спрямована на надання допомоги тяжко хворим співвітчизникам.
Перше і друге місце за кращий поетичний твір у номінації “Правдива історія про себе і близьких ” отримали учениці Стахановського медичного училища В. Трацевська і Д. Родімова. Третє місце здобула учениця Старобільського медичного училища Н. Гончарова.
За кращий прозаїчний твір на хоспісну тематику перші два місця зайняли студенти Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка М. Іванченко та А. Шевердіна.  Третє місце отримала учениця Стаханівського медичного училища Е. Анісімова.
Премію “За оригінальність твору ”  получила студентка Луганського державного медичного університету І. Мирошниченко.
Всі учасники конкурсу отримали пам’ятні подарунки, а переможці були нагороджені грошовими преміями від спонсорів конкурсу, якими традиційно виступають: директор комунального підприємства «Фармація» Олександр Гудзенко і директор Луганської діагностичної лабораторії Павло Бойченко.
 
 
Прес-центр ГУЗО
Устиненкова 53 34 33