Прес-центр22 грудня 2009, 17:12

Інформація щодо паліативної та хоспісної медицини

 

У рамках заходів щодо розвитку паліативної допомоги в Луганській області, запланованих на 2009-2010 роки Головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації надало узагальнену інформацію до Інституту паліативної та хоспісної медицини МОЗ України.
Відсутність досконалої нормативно-правової бази, фінансування цієї галузі медицини створює багато проблем. Найгострішими питаннями є цільове фінансування, точніше, його відсутність, статистична звітність (паліативні ліжка звітуються як терапевтичні), недостатній штатний розклад, непідготовленість персоналу до роботи у таких закладах, плинність кадрів, юридична незахищеність медичних працівників і пацієнтів хоспісів.
В рамках проекту «Покращення обізнаності та співпраці органів влади та громадськості з метою забезпечення прав людей з невиліковними захворюваннями під час надання медичних і соціальних послуг у Луганській області» буде проведено моніторингове дослідження щодо стану дотримання прав невиліковно хворих людей завдяки якому будуть визначені головні проблеми у відносинах між різними сегментами суспільства та паліативними хворими. Результатом дослідження будуть рекомендації владним та самоврядним структурам задля покращення ситуації, повідомляє головний позаштатний спеціаліст з паліативної та хоспісної допомоги Головного управління охорони здоров’я О.Ю. Єненко. 
 
 
Прес-служба ГУОЗ
О.М. Устиненкова, 53-34-33, 050 294 50 15.
elenaustinenkova@mail.ru