Прес-центр22 грудня 2009, 17:12

Круглий стіл «Необхідність удосконалення допомоги невиліковно хворим» і брифінг «Стан дотримання прав невиліковно хворих у кінці життя»

 

На презентації проекту «Покращення обізнаності та співпраці органів влади та громадськості з метою забезпечення прав людей з невиліковними захворюваннями під час надання медичних і соціальних послуг у Луганській області» проведено круглий стіл «Необхідність удосконалення допомоги невиліковно хворим» і брифінг «Стан дотримання прав невиліковно хворих у кінці життя».
Проект реалізується в рамках програми малих проектів Посольства Королівства Нідерландів (МАТРА КАП). На Луганщині втілює в життя цей проект  -  Луганський обласний благодійний фонд імені Юрія Єненка, який вже сім років займається розвитком паліативної допомоги.
Ідею створення закладу для невиліковно хворих в нашому регіоні ще в 90-ти роки заклав заступник голови ОДА з питань соціальної та гуманітарної сфери, на той час головний лікар онкологічного диспансеру Юрій Єненко. Голова Фонду імені Ю. Єненка, Олена Єненко, яка є головним позаштатним спеціалістом з паліативної та хоспісної допомоги Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації і  членом Координаційної Ради по паліативній допомозі при МОЗ України.
 Зараз в лікувально-профілактичних закладах області вже функціонує 152 паліативних ліжка. На початку поточного року відкрито ще 25 на базі Калинівської дільничної лікарні що в Попаснянському районі.
Найближчим часом заплановано відкриття обласної лікарні “Хоспіс” у місті Рубіжне.
Таким чином, по кількості паліативних ліжок Луганська область займає одну з провідних позицій. Залишається  найважливіше -  перетворити кількість ліжок у якість обслуговування невиліковно хворих.
 
Прес-служба ГУОЗ
О.М. Устиненкова, 53-34-33, 050 294 50 15.
elenaustinenkova@mail.ru