Прес-центр16 квітня 2010, 15:04

Нарада Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації







На плановій нараді Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації за участю представників недержавної медицини перший заступник начальника ГУОЗ Геннадій Бунєєв, звернувся до усіх присутніх з пропозицією взяти участь в акції присвяченої 65-ї річниці Дня Перемоги.

  Геннадій Михайлович зазначив, що це можливо це остання ювілейна дата для багатьох наших ветеранів, адже більшості з них вже далеко за вісімдесят і 70-річча будуть святкувати одиниці.

  Він ознайомив медиків з основними заходами, які планується провести до 9 травня.

  По-перше, це проведення медичних оглядів та обстеження інвалідів і ветеранів війни.

  На цей час, 70% вже пройшли необхідне обстеження, а до 8 травня обстеження пройдуть всі ветерани.

  По-друге, всі інваліди війни і учасники бойових дій, які перебувають на обліку будуть забезпечені слуховими апарати та штучними очними кришталиками. А протягом року, кожен ветеран буде забезпечений кардіостимулятором та у випадку гострої необхідності ендопротезуванням.

  Що ж стосується протезування зубів, то на сьогодні – це най проблемне запитання. Адже, якщо минулого року із держбюджету на зубопротезування ветеранів було виділено 700 тисяч гривень, то цього року виділено тільки 200 тисяч. Саме тому, Головне управління охорони здоров’я закликає усіх керівників приватних стоматологічних кабінетів та приватних медичних закладів, приєднатися до акції і забезпечити зубопротезування ветеранам.

  Акцію присвячену 65-річниці Дня Перемоги вже розпочали у Марківському районі, потім естафету перехопили у Краснодонському. Зараз, до участі приєдналися вісім міст та районів області.

  Усі небайдужі до благих справ люди, мають нагоду зробити свій внесок і допомогти людям, які подарували нам майбутнє.

  Кошти можна перераховувати на рахунок благодійного фонду «Благовіст». Контактна інформація за телефоном: 58-14-68.