Прес-центр22 жовтня 2018, 12:10

Про «День аритмології на Луганщині»

19 жовтня 2018 року  за ініціативою ГО "Всеукраїнська Асоціація кардіологів України" та Робочої групи з порушень ритму серця ГО "Всеукраїнська Асоціація аритмологів України",  ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» НАМН України та при підтримці Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної держадміністрації та Луганської обласної клінічної лікарні відбувся робочий візит провідних фахівців  ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» НАМН України до м. Сєвєродонецьк.

Цього року цей захід мав назву « День аритмології на Луганщині», в рамках якого була проведена науково - практична конференція для лікарів за спеціальностями «загальна практика – сімейна медицина», «кардіологія», «внутрішні хвороби», «неврологія», а  також консультативний огляд пацієнтів з імплантованими електрокардіостимуляторами (з метою перевірки їх роботи) та пацієнтів з порушеннями ритму. Огляд пацієнтів відбувався на базі Луганської обласної консультативної поліклініки, усього консультативну допомогу отримали 33 особи з різних міст та районів області.

В ході науково – практичної конференції для лікарів були розглянуті найбільш актуальні питання: терапія  хворих з фібриляцією передсердь,  відбір хворих на інвазивне лікування аритмій серця,  Європейські рекомендації по веденню хворих з аритміями на тлі онкопатології. В роботі конференції прийняли участь 85 лікарів різних спеціальностей.

Висловлюємо щиру подяку фахівцям ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» НАМН України завідуючому відділом аритмій серця, професору Сичову Олегу Сергійовичу, завідуючому лабораторією  електрофізіологічних досліджень Лизогубу Сергію Володимировичу, кандидату мед. наук Могильницькому Євгену Володимировичу та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.