Гаряча лінія облдержадміністрації
063-306-48-50
066-833-68-31
056-720-70-94
Оперативний черговий облдежадміністрації
095-910-19-20
Гаряча лінія з гуманітарних питань
0800-332-475
Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду травня 2016 року в порівнянні з першою декадою травня
2016 року, на контрольованій українською владою території Луганської області, склалась наступна цінова ситуація.
Знизилися ціни на:
- капусту (нового врожаю) (на 53,4% - з14,67 грн до 6,84 грн);
- м’ясо птиці (на 4,3%- з 39,17 грн до 37,47 грн);
- борошно пшеничне (на1,5% - з 8,59 грн до 8,46 грн);
- макаронні вироби (на 0,5%-з 9,67 грн до9,62 грн );
- рис (на 0,2%- з 17,80 грн до 17,77 грн);
- цукор (на 0,1%- з 14,25 грн до 14,23грн).
Незмінними залишились ціни на :
хліб житній, житньо-пшеничний (10,56 грн), хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,24 грн), сало (36,80 грн), свинину (62,05 грн), молоко (9,34 грн), сир м’який (70,81 грн), олію соняшникову (29,29 грн), масло вершкове (99,34 грн).
Поряд з цим спостерігається подорожчання цін на:
- яйця курячі (на 9,2% - з 10,62 грн до 11,60 грн);
- буряк (на 9,0%- з 11,05 грн до 12,05 грн);
- моркву (на 8,8% - з 13,90 грн до 15,12 грн);
- картоплю (на 5,2 % - з 6,13 грн до 6,45грн);
- цибулю ріпчасту (на 3,8 % - з 9,00 грн до 9,34грн);
- яловичину (на 1,9 % - з 77,15 грн до 78,64 грн);
- ковбаси варені першого ґатунку (на 0,9 % - з 45,00 грн до 45,40 грн);
- сметану (на0,2%- з 29,80 грн до 29,86 грн);
- крупу гречану (на 1,1 %- з 33,14 грн до 33,17 грн).
Середні роздрібні ціни на рис, буряк, цибулю ріпчасту, картоплю, капусту та моркву по області входять до трійки найвищих серед інших регіонів України.
Разом із тим, на Луганщині зафіксовані одні з найнижчих в Україні ціни на молоко, ковбаси варені першого ґатунку, свинину та олію соняшникову.
Крім того, в області нижчі за середньоукраїнські ціни на:
молоко (на 25,0%), ковбаси варені першого ґатунку (на 20,0%), свинину (на 9,0 %), сметану (на 7,3 %), олію соняшникову (на 6,4 %), сало (на 6,1 %), масло вершкове (на 5,9%), яловичину (на 4,7 %), м’ясо птиці (на 4,6 %), яйця курячі (на 2,6%), борошно пшеничне (на 1,1 %), макаронні вироби (на 1,0 %), сир м’який (на 0,8 %).
Загалом темпи зміни цін на основні продовольчі товари протягом другої декади травня 2016 року на споживчому ринку області не перевищують темпів, що спостерігаються в цілому по Україні.