Прес-центр9 березня 2016, 14:03

Цінова ситуація на споживчому ринку області станом на 29.02.2016

      Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду лютого 2016 року  в   порівнянні здругою декадою січня  2016 року на контрольованій українською владою частині  Луганської області склалась наступна цінова  ситуація.

Знизилися ціни на:

-         капусту ( на 11,0 %- з 11,69 грн  до 10,40 грн);

-         цибулю ріпчасту (на 10,6 % - з 10,25 грн до 9,16 грн); 

-         яйця курячі (на 6,9 % - з 14,50грн до13,50 грн);

-         сало (на 6,0 % - з  41,46 грн  до 38,98 грн);

-         моркву (на 2,8 % - з 12,36 грн до 12,01 грн);

-         свинину (на 2,4 % - з 58,29 грн до 56,90 грн);

-         сметану (на 2,01 % - з  30,13 грн  до 29,50 грн);

-         цукор (на 1,0 % - з 15,31 грн до 15,15 грн);

-         рис (на 0,7 % - з 18,01 грн до 17,88 грн);

-         картоплю  (на 0,3 % - з 6,09 грн до 6,07 грн);

-         буряк (на 0,3 % - з 8,85 грн до 8,82 грн);

-         борошно пшеничне  (на 0,2% - з 8,12 грн до 8,10 грн).

Незмінними залишились ціни на :

хліб житній, житньо-пшеничний, яловичину, ковбаси варені першого ґатунку, молоко, олію соняшникову.

Також спостерігається подорожчання цін на:

-         сир м’який  (на 2,5 %); 

-         макаронні вироби ( на 1,9 %);

-         крупа гречана (на  1,3 %);

-         м’ясо птиці (тушки курячі) ( на 0,7 %);

-         масло вершкове (на 0,7 %);

-         хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (на 0,2 %).

 

         Середні роздрібні ціни на крупу гречану та рис по області входять до трійки найвищих серед інших регіонів України.

         Разом із тим, на Луганщині зафіксовані одні з найдешевших в Україні  ціни на свинину,  молоко, ковбаси варені першого ґатунку, олію соняшникову та яловичину.

         Крім того, в області нижчі за середньоукраїнські ціни на молоко (на 25,4 %), ковбаси варені першого ґатунку (на 19,1 %), яловичину (на 11,0 %), свинину (на 10,5 %), сало (на 8,3 %), сметану (на 6,2 %),борошно пшеничне вищого ґатунку (на 6,0 %),  олію соняшникову (на 5,6 %), масло вершкове (на 4,6 %),  капусту (на 3,5 %), м’ясо птиці (на 2,5 %), сир м’який  (на 1,3 %);  яйця курячі (на 1,0 %), макаронні вироби (на 0,7 %), цибулю ріпчасту (на 0,3 %).

Загалом темпи зміни цін на основні продовольчі товари  протягом третьої декади лютого 2016 року на споживчому ринку області не перевищують темпів, що відслідковуються в цілому по Україні.