Прес-центр13 жовтня 2015, 14:10

Інформація про цінову ситуацію на споживчому ринку області

«Інформація про цінову ситуацію на споживчому ринку області»

 

Департамент економічного розвитку і торгівлі Луганської облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх роздрібних цін на основні продовольчі товари за першу декаду жовтня знизилися ціни на капусту (на 6,2%), моркву (на 5,0%), буряк ( на 4,1%), борошно пшеничне вищого сорту (на 1,1%),на олію соняшникову ( на 0,8%).

Незмінними залишились ціни на рис, хліб житній, житньо-пшеничний, макаронні вироби, ковбаси варені 1 сорту, молоко, сметану, сир м’який.

Також спостерігається незначне підвищення цін на цукор (на 8,9%),крупу гречану (на 7,5%),картоплю (на 5,3%), свинину (на 5,1%), яловичину (на 4,1%), яйця курячі (на 3,7%), сало (на 3,1%), на  м’ясо птиці (на 0,4%).

Середні роздрібні ціни на рис,крупу гречану, цукор в області входять до трійки найвищих серед інших регіонів України.

Разом з цим, на Луганщині зафіксовані одні з найдешевших в Україні  ціни на м’ясо птиці (курей), ковбасу варену 1 сорту, молоко та масло вершкове.

Крім того, в області нижчі за середньо-українські ціни на молоко (на 20,3%), ковбасу варену 1 сорту (на 15,1%),  масло вершкове (на 13,5%),  м’ясо птиці (на 8,6%),яловичину (на 8,2%),свинину (на 8,0%), цибулю (на 4,5%), олію соняшникову та капусту (на 4,3%) ,картоплю (на 0,8%).

Взагалі, споживчий ринок області насичений основними продовольчими товарами в достатній кількості, відсутній товарний дефіцит та ажіотажний попит, поставки продовольчих товарів стабільні.