Прес-центр9 жовтня 2015, 12:10

Луганські організації отримають 4,3 млн гривень на розвиток бізнес-середовища від ПРООН та Уряду Японії

Програма Розвитку ООН в Україні оголосила результати конкурсу «Розвиток інфраструктури підтримки бізнесу в Донецькій і Луганській області». Конкурс було проведено в рамках проекту «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», який в реалізується ПРООН у співпраці з Луганською ОДА та за фінансування Уряду Японії. Переможцями стали 19 організацій, які отримають загалом 10 мільйонів 970 тисяч гривень.

Серед переможців – 9 проектів, що будуть реалізовані в Луганській області на загальну суму 4,3 мільйони гривень. Вони спрямовані на розвиток економіки області, підтримку малих і середніх підприємств, загальне покращення бізнес-клімату. Усі проекти планується реалізувати вже до кінця 2015 року.

В Луганській області гранти отримають:

1.      Проект «Консалтинговий центр підтримки підприємців у Луганській області» (Луганська регіональна торгово-промислова палата) - 600 000 гривень.

2.      Проект зі створення Ресурсного центу розвитку бізнесу в м.Щасті (Агенція місцевого розвитку міста Щастя) - 700 000 гривень.

3.      Проект зі творення інфраструктури стійкого економічного розвитку (Агентство стійкого розвитку Луганського регіону) – 400 000 гривень.

4.      Проект зі створення Агентства економічного розвитку Сєвєродонецька (Луганське обласне відділення Асоціації міст України) – 300 000 гривень.

5.      Проект зі створення центру розвитку бізнесу (Агентство регіонального розвитку східного Донбасу) – 400 000 гривень.

6.      Проект зі створення навчально-консалтингової IPTV-мережі «Підприємці Донбасу»  (громадська організація «Рідна країна») - 650 000 гривень.

7.      Створення Центру підтримки бізнесу – інституту розвитку Луганської області (Кремінська бізнес-асоціація) – 624 210 гривень.

8.      Проект зі створення інноваційного центру для майбутніх підприємців (Агенція регіонального розвитку Центрально-Луганського субрегіону)  – 600 000 гривень.

Нагадаємо, що у співпраці з Луганською ОДА та за фінансової підтримки Японії ПРООН також відновлює об'єкти економічної інфраструктури Донбасу, надає гранти на створення і розвиток власного бізнесу для мешканців регіону та проводить тренінги з підприємництва.

Проект «Економічне та соціальне відновлення Донбасу реалізується ПРООН завдяки фінансуванню Уряду Японії та в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою. Основна ціль проекту – відновлення економіки регіону, в тому числі інфраструктури та доступу населення до засобів існування. Проект реалізується в рамках зобов'язань Прем'єр-Міністра Японії Сіндзо Абе щодо надання допомоги східній Україні, про щ обуло заявлено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року. Загальна сума допомоги Японії за час незалежності України – більше 3 мільярдів  доларів.