Прес-центр21 березня 2018, 16:03

На Луганщині проведено кущову нараду з важливих питань розвитку туристичної сфери в регіоні

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації 21 березня 2018 року на базі Кремінської райдержадміністрації проведено «кущову нараду» на тему «Можливості та перспективи розвитку туризму в Луганській області» під голуванням заступника директора Департаменту – начальника управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації Ахтирської Л.Є.

Метою даної зустрічі було спільне обговорення актуальних питань розвитку туризму в Луганській області, обмін досвідом та координація зусиль на подальший розвиток туристичної сфери.

У нараді взяли участь голова Кремінської районної ради Прокопенко В.М.,заступник голови Кремінської райдержадміністрації Махура Л.М., Кремінський міський голова Прокопенко Ю.О., представники органів влади м. Сєвєродонецька, м. Лисичанська, м. Рубіжного, кафедри міжнародної економіки та туризму Інституту міжнародних відносин СНУ ім. В.Даля, комунальних закладів освіти, діяльність яких пов’язана з туризмом, суб’єктів туристичної діяльності, громадських організацій тощо.

В ході заходу були обговорені питання щодо можливостей та перспектив розвитку туризму в Луганській області, можливостей залучення інвестиційних ресурсів в розвиток регіону, в тому числі в розбудову туристичної сфери, професійного зростання фахівців туристичної галузі, туристсько-рекреаційного потенціалу Луганської області та питання створення Асоціації з розвитку туризму в Луганській області. Також, була обговорена цінна інвестиційна пропозиція щодо створення Екопарку на території Кремінського району.

Учасники заходу відмітили важливість розвитку туристичної галузі для економіки регіону загалом, зазначивши, що Луганщина має бути привабливою, успішною та цікавою, і всі ми з вами разом повинні розвивати її потенціал та позиціонувати його на різних рівнях, тому, що нам є що показувати, чим пишатися. Але ж попри все, дуже важливо об’єднати зусилля всіх тих, хто має до цього відношення, з порозумінням поставитись до цієї сфери, яка поєднує, можна сказати, практично кожну галузь економіки, встановити рівновагу між надавачами та споживачами туристичного продукту.

Усі присутні мали можливість висловити власну точку зору щодо туристичних можливостей Луганщини.