Прес-центр3 листопада 2017, 09:11

Проект «Реформа управління на сході України» продовжує працювати на Луганщині

30.10.2017 в Департаменті  економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками проекту «Реформа управління на сході України», які відвідали Луганщину з дводенним робочим візитом.

Німецько-український проект «Реформа управління на сході України» виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Радник Проекту Олексій Кубарь поінформував учасників зустрічі, що з 2013 року реалізується друга фаза Проекту, яка направлена на сприяння органам місцевого самоврядування та державним установам у застосуванні інструментів та процедур для більш ефективного надання адміністративних і комунальних послуг та впровадження міжмуніципального співробітництва як інноваційного інструменту розвитку місцевого самоврядування в Україні. Проект реалізується на території Луганської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Результатом дії Проекту в області за попередні роки стало те, що  13 районних та міських центрів надання адміністративних послуг Луганщини отримали консультаційну підтримку та обладнання для покращання умов надання адміністративних послуг (міста: Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Білокуракинський, Біловодський, Кремінський, Марківський, Міловський, Новоайдарський, Новопсковський, Старобільський, Сватівський та Троїцький райони).

Обговорювався план роботи Проекту на найближчу перспективу. Основні завдання, які заплановано реалізувати на Луганщині, стосуються створення у м. Лисичанську регіонального учбово-методичного центру для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг та сучасного центру адмінпослуг у смт Станиця Луганська. 

Директор Департаменту Сергій Медведчук зазначив, що облдержадміністрація готова і надалі співпрацювати з Проектом у напрямку реалізації його завдань та надавати всебічну допомогу.

У рамках робочого візиту фахівці   проекту «Реформа управління на сході України» провели також низку зустрічей з представниками влади та неурядових установ у Сєвєродонецьку та Лисичанську, відвідали центри надання адміністративних послуг у цих містах.