Прес-центр29 жовтня 2018, 14:10

Увага! Набрав чинності закон щодо внесення змін до Митного кодексу України

Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщені товарів через митний кордон України» від 06.09.2018 № 2530-VIII, який набрав чинності з 04.10.2018.

Законом регулюється використання єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», що входить до складу інформаційно-телекомунікаційної системи органів доходів і зборів. Разом із тим визначені основні засади документального контролю у сфері міжнародних автомобільних перевезень, взаємодії органів доходів і зборів з іншими уповноваженими органами під час переміщення товарів через митний кордон України.

Товари, що ввозяться на митну територію України (у тому числі з метою транзиту), підлягають заходам офіційного контролю та митного оформлення в єдиній автоматизованій інформаційній системі органів доходів і зборів України. Уповноважені органи, що реалізують державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища, регулювання ядерної та радіаційної безпеки, у сфері вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей, надання ліцензії на експорт (імпорт) товарів та в інформаційній сфері взаємодіють з органами доходів і зборів шляхом використанням механізму «єдиного вікна».

З повним текстом закону можна ознайомитися на сайті Верховної Ради України за посиланням http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2530-19.