Прес-центр29 серпня 2018, 14:08

В області проведено семінар на тему продажу об’єктів малої приватизації через ProZorro

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації сьогодні, 29 серпня, із застосуванням інструментів відеозв’язку проведено навчальний семінар на тему «Порядок використання електронної торгової системи «ProZorro.Продажі» для продажу об’єктів малої приватизації» за участю представників органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, ДП «Прозорро.Продажі» та електронних майданчиків.

Важливою передумовою проведення семінару було набуття чинності Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”, метою якого є спрощення процесу приватизації за рахунок спрощення класифікації об'єктів приватизації – поділу на об'єкти малої і великої приватизації та прийняття Кабінетом Міністрів України постанови від 10 травня 2018 року № 432 «Про порядок проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації державою».

Заступник директора Департаменту Ольга Севостьянова наголосила, що цей Закон не тільки суттєво спрощує приватизацію, а скорочує терміни подачі документів, робить її правила прозорими та зрозумілими. Виставляти об’єкти на продаж в рамках малої приватизації будуть місцеві органи влади, тому саме для них проводимо цей семінар. Отримана учасниками заходу інформація надасть необхідні знання для роботи в процесі приватизації об’єктів Луганської області із використанням інноваційних інструментів, а саме механізмів платформи ProZorro.Продажі.

Спікером семінару виступив регіональний проектний менеджер проекту «ProZorro. Продажі» Олексій Мовчан, який ознайомив учасників семінару з специфікою застосування норм Закону України «Про приватизацію майна державної та комунальної власності».